Dick JaspersHome | Palmares | Gastenboek | Producten | Biografie | Foto | Contact | English


Opnieuw fantastische zege voor Dick Jaspers

Jaspers viert 7e overwinning in Monaco


Alle deelnemers van het Crystal Kelly toernooi
Dick heeft opnieuw een prachtige toernooizege aan zijn indrukwekkende lijst van overwinningen toegevoegd. Hij won Monaco nu al voor de 7e keer en het was zijn 5e overwinning op rij. Het Crystal Kelly toernooi staat bekend als het meest prestigieuze invitatietoernooi in de biljartwereld met een uitermate sterke bezetting. De 4 spelers van het Crystal Kelly toernooi (Ceulemans, Caudron, Burgman en van Kuyk) en de internationale sterren Sanchez (huidig wereldkampioen), Blomdahl (huidig europees kampioen), Sayginer en Dick tenslotte. Het was deze keer erg spannend met een allesbeslissende finale tussen Sanchez en Jaspers. Dick wist de finale te domineren en won met 50 - 36 in 23 beurten. Sanchez duikelde hierdoor van de 2e naar de 4e plaats en Blomdahl wist zich door een sterke slotpartij nog op een fraaie 2e plaats te komen.


Dick met zijn vrouw Andrea en zoon René
Dick: "Ik had een erg moeilijke start met 2 loodzware partijen. In de 1e partij tegen Burgman speelde ik gelijk door in de nabeurt met een serie van maar liefst 8 punten nog gelijk te maken. Er zaten geen gelukstreffers bij dus ik was erg blij en uiteraard ook trots om nog met zo'n antwoord te komen. Het was mijn allerlaatste kans en die heb ik nog mooi kunnen benutten en de partij was zeker niet matig met 28 beurten. Het is toch 1.800 gem. en dat in zo'n 1e partij. In de 2e partij zette van Kuyk me op een achterstand van bijna 15 punten. Het stond op een bepaald moment 40 - 25 voor hem in slechts 12 beurten!! Dus ik nam het niet zwaar op en speelde zo positief mogelijk. Het onmogelijke gebeurde dat ik de partij nog heb gewonnen met 50 - 45 in 20 beurten.


Aan het diner met sponsor de heer Joop van Oosterom
en legende Raymond Ceulemans
Tegen Caudron werd het een ruime overwinning (50 - 32 in 20 beurten), dus ik voelde me goed in vorm en van Caudron winnen is altijd mooi want hij behoort tot één van de allersterkste spelers met een enorme techniek. Echter in de 4e ronde werd ik goed aan de kant gezet door Sayginer die, geloof het of niet, in Monaco kan alles gebeuren, op een laatste plaats stond met 3 verliespartijen. Tegen mij kwam duidelijk de ommekeer want hij won daarna al zijn partijen en eindigde met het één na hoogste gemiddelde.

En toen natuurlijk weer een kraker tegen Blomdahl en dat werd een moeizame partij van beide kanten met alleen kleine series. Blomdahl leek het te gaan halen bij een stand van 45 om 38 in zijn voordeel, maar ik maakte de partij uit met een goede

Dick ontvangt de hoofdprijs van Crystal Kelly en Edwin Tolsma
serie van 12! Een beter einde kun je je natuurlijk niet wensen. De strop rond mijn nek werd steeds strakker aangetrokken, maar het was klasse van mezelf om op deze manier eruit te komen. Het gaf een kick, dat zeker, geweldig. Blomdahl miste zelfs de opstoot in de nabeurt.

De voorlaatste partij tegen de onvermoeibare Ceulemans, inmiddels 68 jaar, maar nog steeds supergevaarlijk. En hij speelde goed tegen mij hoor. Het stond zelfs nog 26 - 25 voor hem in 10 brt, maar toen maakte ik een paar flinke series en was ik er vandoor. Met een serie van 10 maakte ik het uit in de 18e brt, op dat moment de kortste partij van het toernooi.

De laatste tegenstander die op me wachtte, was Sanchez, die aan een geweldig jaar bezig is. Hij won de Supercup van mij, werd wereldkampioen op een schitterende manier in eigen land en won de finale van

Dick houdt een speech en bedankt de familie
Van Oosterom en de Max Euwe Stichting
de World Games van mij met één punt verschil in een zinderende en hoogstaande finale. Ik versloeg hem op het EK in de achtste finales met 3-0 en 3.000 gem. In New York tijdens de Sang Lee Memorial werd het 40 - 26 in 21 beurten en nu klopte ik hem in Monaco.

In ieder geval dus weer een groot succes met deze winst. Het winnen van het Crystal Kelly is vooral toch een prestigieuze kwestie, afgezien van het stevige prijzengeld. Ook het verblijf in het hotel l'Hermitage, één van de beste 5-sterren hotels in Monaco, is een fantastische ervaring. De familie van Oosterom en zijn organisatie de Max Euwe Stichting maken het ieder jaar weer mogelijk en we zijn ze daar zeer dankbaar voor! Het was in één woord: KLASSE en ONTZETTEND BEDANKT!!!

Voor uitslagen, zie www.driebandennieuws.nl© 2000-2021 Dick Jaspers


SIXFISH MEDIA | HOLLYWOOD | LONGONI CEUS | AURA TIPS | IWAN SIMONIS CLOTH

Translate this page in english: