Dick JaspersHome | Palmares | Gastenboek | Producten | Biografie | Foto | Contact | English


Dick herovert nationale titel met een prachtig record!

Superspannende finale tegen Raimond Burgman

Door de zware finale te winnen met 3-2 van zijn laatst overgebleven concurrent Raimond Burgman, won Dick voor de 14e keer in zijn carrière de nationale driebandentitel!

In het gezellige ZININ-theater in Nijverdal werd van 7 tot en met 13 september de nationale Masters georganiseerd met deze keer een bezetting van maar liefst 36 deelnemers. Deze Masters werd niet het grote succes waarop iedereen hoopte. Er was van te voren gevreesd dat er een te groot kwaliteitsverschil zou ontstaan en dat bleek uit te komen. Veel oninteressante partijen waren het gevolg. Er zal op korte termijn worden geëvalueerd om tot een afslanking te komen van deelnemers naar mogelijk 16 deelnemers.

Ook was er weinig prijzengeld te verdelen maar ondanks al deze minder berichten kon er toch gespeeld worden en was er op sportief vlak zeker iets te beleven. Dick speelde zijn allerbeste spel op "zijn Eureka tafels" en vestigde een nieuw record (in Masters-verband) met maar liefst 2.395 als algemeen toernooigemiddelde!! In het verleden had hij nog hoger gescoord met o.a. de 2.536 in het Crystal Kelly toernooi in Monaco in 2002 en in een nationaal GP-toernooi in Veldhoven in 2005 waar hij 2.666 scoorde!!

foto foto: Driebandennieuws

Toch kreeg Dick niets cadeau. Na uit de poule als 1e te zijn geplaatst voor de achtste finales werd hij gekoppeld aan Jean-Paul de Bruijn, de regerende nationale kampioen van 2007 (in 2008 werd de Masters niet verspeeld) en in de halve finale moest hij het opnemen tegen zijn teammaat Jean van Erp, die een erg goed toernooi gespeeld heeft. Tenslotte in de finale tegen Raimond Burgman die het Jaspers enorm moeilijk maakte en erg goed speelde. Burgman kwam 2-1 voor in sets en had nog één setje nodig om kampioen te worden, maar Dick speelde overtuigend in de 4e en vooral in de 5e en beslissende set!. In de 5e set won Dick de set met 15-4 in 4 beurten door een fraaie slotserie van 6! Zijn 14e nationale titel was een feit en wat voor één.

foto foto: Driebandennieuws

Zijn partijgemiddeldes tegen achtereenvolgens van Nijnatten en Jansen waren 3.750 en 1.607 in de poule. Zijn goede vriend Harry van de Ven, die ook bij Dick in de poule zat, moest helaas door ziekte verstek laten gaan. Vervolgens 2.192 tegen de Bruijn in de achtste finales, 1.956 tegen Broeders in de kwartfinales, 3.690 tegen van Erp in de halve finales en 2.555 tegen Burgman in de finale. Het prachtige toernooigemiddelde van 2.395 dus!

foto foto: Driebandennieuws

Bij de prijsuitreiking werd aan Dick een status aparte verleend, d.w.z. dat hij niet afhankelijk van resultaten op nationale evenementen, toch recht op uitzending heeft naar o.a. EK's en WK's. Dick werd ook officieel als ambassadeur van de KNBB benoemd. Slechts 2 mensen gingen hem voor, Raymond Ceulemans en Willie Minkels. Een grote eer voor Dick Jaspers, die deze felicitaties glimlachend en dankbaar in ontvangst nam.

De partijen waren te volgen op het nieuwe medium van de KNBB www.biljart.tv. Voor uitslagen zie www.knbb.nl.© 2000-2021 Dick Jaspers


SIXFISH MEDIA | HOLLYWOOD | LONGONI CEUS | AURA TIPS | IWAN SIMONIS CLOTH

Translate this page in english: