Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie verslaat koploper Europa Biljarts/ ’t Pleintje

Dick Jaspers wint van Francis Forton

Twentevisie heeft de goede lijn van de afgelopen weken goed doorgetrokken door in St. Willebrord koploper Europa Biljarts/’t Pleintje met 2-6 te verslaan. De enige verliespartij kwam op naam van captain Ben Velthuis, die op het laatste moment Christian Rudolph moest vervangen, die door werkzaamheden niet op tijd aan de tafel kon verschijnen.

Velthuis, die tegen de Belg Guy Litsenborgh speelde, stond tot aan de 48e beurt aan de goede kant van de score, maar wist de voorsprong van 40-44 niet vast te houden, waardoor de winst na 53 beurten met 50-44 in St. Willebrord bleef. Op de andere tafel speelde Dave Christiani tegen Harry van de Ven, na een moeizaam begin, een gedegen en technisch goede partij en finishte na 30 beurten. Zijn tegenstander bleef steken op 31 caramboles.

Tayfun Tasdemir onderstreepte zijn goede vorm van dit moment, door in 32 beurten de plaatselijk favoriet, Gerwin Valentijn, met 28-50 te verslaan. Tasdemir is door deze winst één van de weinige spelers in de Konica Minolta ere divisie die nog geen punt verloren heeft.

Dick Jaspers won eindelijk weer eens een wedstrijd voor Twentevisie. Na drie nederlagen op rij, won de kopman van de Hengeloërs, onder andere door een serie van 11 caramboles in de 17e beurt, nipt met 49-50 van Francis Forton. Forton kreeg nog alle mogelijkheden om de partij in een remise te laten eindigen, maar maakte in de nabeurt slechts één carambole terwijl hij er twee moest maken.

Europa Biljarts/ ’t Pleintje- Twentevisie2-6
Forton- Jaspers49-50 in 32 brtn. Hs. Jaspers 11
Valentijn- Tasdemir28-50 in 32 brtn. Hs. Tasdemir 7
Van de Ven- Christiani31-50 in 30 brtn. Hs. Christiani 8
Van Litsenborgh- Velthuis50-44 in 53 brtn. Hs. Velthuis 8

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier