Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick Jaspers vroeg onderuit in Dutch Open Barendrecht

Eddy Merckx speelt in de vorm van zijn leven

Tijdens de UMB Worldcup in Barendrecht, het 3e toernooi in de Wereldbekercyclus van 2005, beter bekend als de Dutch Open, is Dick in een redelijk vroeg stadium gesneuveld. In de 2e ronde verloor hij in een erg spannende 4e set van de Turk Adnan YŁksel. Uiteindelijk werd het het een mooie 3-1 zege voor hem. De gemiddeldes waren resp. 1.625 voor YŁksel en 1.419 voor Jaspers. Er werd ook gespeeld met een 50 seconden tijdlimiet. In de 1e ronde won Dick van Javier Teran uit het verre Ecuador die een wildcard had ontvangen. In deze partij, die Dick toch niet zo gemakkelijk won, speelde hij wel met een prima gemiddelde van 1.900. Dick verloor de 1e set en maakte bij een achterstand van 11-7 in de 4e set het schitterend uit met een reeks van 8. Daardoor werd het een 3-1 zege.

Tegen YŁksel had Jaspers de 1e set moeten winnen toen hij nog voorstond met 12 - 2. YŁksel kwam echter steeds beter in de wedstrijd en pakte toch nog de 1e set en speelde vervolgens erg sterk in de 2e set. De 3e set was weer voor de St. Willebrorder maar het doek leek toch te vallen in de 4e set. YŁksel miste zijn matchbal die hij had moeten maken en Jaspers profiteerde meteen geroutineerd van deze laatste kans. Hij maakte een mooie serie van 5 en miste nummer 6 op een haar. Daarna kreeg Dick nog een kans maar dat was een zeer moeilijke bal die hij wel heel secuur speelde, maar weer op een haar miste. Hierna maakte de Turk tenslotte de hoogstaande partij uit.

Het toernooi werd tenslotte gewonnen door de Belg Eddy Merckx die in de vorm van zijn leven verkeerde en Frťdťric Caudron in de finale met 3-1 versloeg.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier