Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick Jaspers tevreden met 3e plaats op EK driebanden in Espinho

"Het is voor mij een prachtig kampioenschap geweest en alleen jammer dat ik in de halve finale ben uitgeschakeld door Caudron. Ik heb hem in 2003, toen ik mijn eerste Europese titel behaalde in Turkije in de finale met 3-2 verslagen, maar deze keer was hij net iets sterker. Toch hou ik een goed gevoel over aan dit toernooi", aldus Dick Jaspers, die in Espinho (Porto) uiteindelijk de bronzen medaille in ontvangst nam.

De Zweed Blomdahl was in de finale oppermachtig en versloeg de Belg Frederic Caudron met duidelijke cijfers 3-0. Dick toonde in zijn halve finale tegen Caudron karakter door een 2-0 achterstand in sets om te buigen in 2-2. Ook in de beslissende 5e set hielden de spelers tot de stand 10-10 elkaar in evenwicht. Maar het was Caudron die met 4 en 1 de partij tenslotte uitmaakte en naar de finale ging. Jaspers heeft in Portugal een uitstekende indruk achtergelaten, vooral zijn achtste finale wedstrijd tegen de Spanjaard Daniel Sanchez was van uitzonderlijke klasse. Hij versloeg de gevreesde Sanchez met 3-0 en een gem. van maar liefst 3.000. In de kwartfinale versloeg hij de geroutineerde Italiaan Marco Zanetti met 3-2. In de eindrangschikking wist hij het hoogste gemiddelde van 1.921 te realiseren!

Volgende maand komt er nog een erg belangrijke test voor Dick. Dan vindt in het Spaanse Lugo het WK driebanden plaats van 7 t/m 12 juni waar hij zijn titel gaat verdedigen.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier