Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Wereldkampioen Jaspers verslaat Europees kampioen Cocklu

Twentevisie heeft haar tweede wedstrijd van dit weekend thuis tegen het Oosterhoutse Rüttich/Advies verdiend met 6-2 gewonnen. De basis voor de zege werd gelegd door de beide buitenlanders Tasdemir en Rudolph, die respectievelijk de Deen Jensen en de Nederlander Weijenburg geen schijn van kans gaven.

Tasdemir maakte goed gebruik van een off-day van de Deen door met de regelmaat van de klok punten te scoren. Met series van vijf, vier keer, en 7 caramboles onderstreepte hij nog eens zijn goede vorm van dit moment. Met name de wijze waarop hij de partij in de 21e beurt besloot met een slotserie van 5 wekt verwachtingen voor het vervolg van de competitie en de play-off wedstrijden. De Deen bleef op 14 caramboles steken.

Op de andere tafel verloor Koorevaar ook zijn tweede wedstrijd. Tegen een ontketende en sterk gemotiveerde Dave Christiani, enkele jaren geleden nog reserve bij de Hengeloërs, had hij niets in te brengen. Christiani baarde opzien met een serie van 14 in de 4e en één van 8 in de 7e beurt. Christiani finishte na 27 beurten. Koorevaar kwam niet verder dan 34 carambloes.

Na de pauze waren alle ogen gericht op de titanenstrijd tussen de Wereldkampioen Dick Jaspers en Europees kampioen Murat Cocklu. Beide spelers die nog nooit tegen elkaar waren uitgekomen, verloren elkaar geen moment uit het oog. Een sterker slot bracht uiteindelijk de winst bij de kopman van Twentevisie.

Op de andere tafel speelde Christian Rudolph één van zijn beste partijen in Hengelose dienst. Vanaf het begin lag het initiatief bij de Duitser en na 12 beurten stond het al 30-10 in zijn voordeel. Weijenburg, die zaterdag nog Havermans van BC Den Hoek had verslagen zag lijdzaam toe hoe de winst na 28 beurten in Hengelo bleef. De Brabander kwam met 23 caramboles nog niet eens tot de helft van de te maken caramboles.

TwentevisieRüttchen Advies6-2
Jaspers- Cocklu50-44 in 34 brtn. Hs. Jaspers 7
Tasdemir- Jensen50-14 in 21 brtn. Hs. Tasdemir 7
Rudolph- Weijenburg50-23 in 28 brtn. Hs. Rudolph 6
Koorevaar- Christiani34-50 in 27 brtn. Hs. Koorevaar 7

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier