Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Bandstoten

Dick Jaspers heeft besloten dit seizoen zich in te schrijven voor de spelsoort bandstoten. In het weekend van 26 en 27 oktober is hij ingedeeld in een poule in Zaal Verploegen te Wychen. Dit zijn de kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Bandstoten, dat gehouden wordt van 16 - 19 januari 2003 in Haaksbergen. In het verre verleden, voordat de Willebrorder zich helemaal ging toeleggen op driebanden, heeft Jaspers in de periode '85 - '90 meegedaan aan 4 NK's. Beste resultaten uit die tijd: Kampioen van Nederland Bandstoten Ereklasse in Puttershoek (gem: 9.47) in jan '89 en een 2e plaats op het EK in Bottrop (D) in mei'90.

Commentaar van Jaspers: Ik vind het een sportieve uitdaging om na zoveel jaren weer eens mee te doen aan bandstoten, technisch gezien een gewaardeerde spelsoort, waarvoor echt getraind moet worden. Het had er mee te maken uiteraard, dat er wat meer ruimte was op de wedstrijdkalender dit seizoen, want het was voor mij al enige jaren totaal onmogelijk om mee te doen in deze spelsoort. Ik ben natuurlijk erg voorzichtig met hoge verwachtingen, die vaak gesteld worden bij mij, maar ik wil goed voorbereid aan de start komen. Mijn streven is toch een gemiddelde van tegen de 10 te halen en me te plaatsen voor het komende NK. Ik voel echter niet zoveel druk op mijn schouders omdat mijn prioriteit altijd ligt bij het driebanden. Een beetje afwisseling kan echter geen kwaad. Bandstoten en driebanden zijn goed met elkaar te combineren.

Om toch enkele wedstrijden te kunnen spelen, ga ik dit seizoen in actie komen (na overleg) voor het team Cubri Pallets in Borculo. Tijdens een receptie van Hans Vultink die 65 jaar werd en een goede collega van mij is werden in juni j.l. de eerste contacten gelegd om voor Cubri Pallets te spelen. Mijn verplichtingen voor Safety Holland Verzekeringen en Benfica Lissabon gaan uiteraard voor, maar als er enige ruimte over is, stel ik me graag beschikbaar.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier