Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie profiteert niet van de misstap concurrenten

In de Konica Minolta eredivisie driebanden liep Twentevisie zondag in Zundert tegen BC Den Hoek tegen haar tweede verliespartij op. Alleen kopman en wereldkampioen Dick Jaspers wist voor de Hengeloërs de eer te redden.

Met name de twee buitenlanders, Christian Rudolph en Tayfun Tasdemir, trokken in de slotfase van hun partijen, tegen respectievelijk Louis Havermans en Jan Arnouts, aan het kortste eind. Havermans trakteerde Rudolph in de 40e beurt, bij de stand 37-38 op een serie van 11 caramboles en de Duitser kwam daardoor op een onoverbrugbare achterstand te staan.

Tasdemir verloor onnodig zijn partij tegen Arnouts. Na 20 beurten leidde de Turkse biljarter met 33-44, maar wist de partij niet in winst om te zetten. Bij de stand 50-48 kreeg hij nog een unieke kans, maar miste helaas de nastoot.

Ad Koorevaar keek in zijn partij tegen Harry van de Ven constant tegen een achterstand aan en een opleving in de 39e beurt, toen hij een serie van 6 caramboles produceerde, mocht echter niet meer baten. Met 50-43 bleef de Dordtenaar met lege handen achter.

Een lichtpunt aan Hengelose kant was het spel van kopman Dick Jaspers. Zonder al te veel moeite, maar met goed en constant spel, hij produceerde in de 1e beurt een serie van 9 en in de 5e beurt van 8 caramboles, liet hij zijn opponent, de Belg Peter de Backer, geen schijn van kans en finishte na 17 beurten: 32-50.

Door dit verlies verzuimde Twentevisie te profiteren van het verlies van zowel koploper Van Donge & De Roo, 5-3 tegen Crystal Kelly, als van de nummer drie van de ranglijst, Gebr. Van Wanrooy. De ploeg uit Heeswijk verloor in Goes met 6-2 van Delta Ockenburg. Opmerkelijk was het verlies van Blomdahl tegen Forthomme: 50-6 in 11 beurten.

BC Den HoekTwentevisie6-2
De Backer- Jaspers32-50 in 17 brtn. Hs. Jaspers 9
Arnouts- Tasdemir50-48 in 30 brtn. Hs. Tasdemir 7
Havermans- Rudolph50-39 in 41 brth. Hs. Rudolph 6
Van de Ven- Koorevaar50-43 in 45 brtn. Hs. Koorevaar 6

Afgelopen zaterdag won Twentevisie in Dordrecht in de 1e ronde voor de nationale beker met 2-6 van Merwehof/Dérogée.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier