Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Briljante Tasdemir leidt Twentevisie naar de winst

Met een briljant spelende Tasdemir in de basis, versloeg Twentevisie/BC Hengelo zondagmiddag in een goed bezocht biljartcentrum Veltkamp in Hengelo Biljartfirma Broeders uit St. Willebrord onbedreigd met 8-0.

Nog nooit had de jonge Turk in de Hengelose kleuren boven een moyenne van 2.000 gespeeld, maar zondagmiddag was hij ongenaakbaar in zijn partij tegen de Belg Francis Forton. Na 18 beurten behaalde hij de eindstreep. Zijn tegenstander kwam niet verder dan 19 caramboles. Met onder andere series van 13 caramboles in de 5e en één van 11 in 10e beurt legde hij al vroeg in de wedstrijd de basis voor zijn winst en die van zijn team.

“Ik was extra gemotiveerd om vandaag goed te presteren, omdat ik vorige week niet kon meedoen door verplichtingen in Turkije en ik vond het heel erg triest, dat Twentevisie in Rotterdam heeft verloren”. Ook over zijn moyenne van 2.777 was hij dik tevreden. “Prachtig en een goede opsteker voor het WK in Rotterdam”, aldus een zeer opgetogen Tayfun Tasdemir.

Op de andere speelde Ad Koorevaar duidelijk beter dan de afgelopen week en won met 50-38 van de verrassend debuterende Guy van Litsenborgh in de Konica Minolta eredivisie driebanden.

De andere twee partijen leverden voor Twentevisie weinig problemen op. Dick Jaspers won van Anno de Kleine (50-33) en Christian Rudolph versloeg in 30 beurten Ronald Uydewillegen met 50-32. Jaspers die met een serie van 9 van start ging kende wel een moeilijk slot. “Het ging in het begin heel erg gemakkelijk en in een mum van tijd stond ik al ruim voor (22-7 na 9 beurten), maar toen verslapte onbewust de concentratie en dat mag vooral niet tegen een speler als Ad de Kleine gebeuren”, aldus de kopman van Twentevisie.

Twentevisie - Biljartfirma Broeders 8-0
Jaspers- de Kleine50-33 in 34 brtn. Hs. Jaspers 9
Tasdemir- Forton50-19 in 18 brtn. Hs. Tasdemir 13
Rudolph- Uytdewilligen50-32 in 30 brttn. Hs. Rudolph 9
Koorevaar- Van Litsenborgh50-38 in 41 brtn. Hs. Koorevaar 6

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier