Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick Jaspers verliest zijn tweede wedstrijd in dienst van Twentevisie

Puntendeling in Zundert tegen BC den Hoek

Twentevisie is de tweede helft van de competitie met een remise begonnen. In Zundert werd tegen BC den Hoek een misschien onverwachte maar toch verdiende puntendeling behaald. De Hengeloërs gingen van start met Tayfun Tasdemir en Ad Koorevaar, die respectievelijk de strijd moesten aanbinden tegen de goed spelende bernjamin, Johan Loncelle en Harry van de Ven.

Loncelle begon zeer voortvarend en stond na 9 beurten al op een 33-11 voorsprong. In de 10e beurt kwam echter de ommekeer in de wedstrijd toen Tasdemir een serie van 11 fabriceerde. In de 18e en 19e beurt deed hij het dunnetjes over met series van 5 en 4. Uiteindelijk behaalde de masn uit Turkije de eindstreep na 30 beurten met de stand 46-50 in zijn voordeel.

Op de andere tafel vocht Ad Koorevaar meer tegen zichzelf dan tegen zijn directe tegenstander Harry van de Ven. Mede onder invloed van de warrig arbitrerende Van De Brand, kon hij geen vuist maken tegen de solide spelende Van De Ven. Na 50 beurten was de zege dan ook verdiend voor de man uit Zundert: 50-46.

Na de pauze begon kopman Dick Jaspers furieus aan zijn wedstrijd tegen de Belg Peter de Backer. Na 18 beurten, bij de stand 12-33 in het voordeel voor de man uit St. Willebrord, leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Door in de laatste 8 beurten 38 caramboles te scoren, verraste de Backer vriend en 'vijand'Jaspers en finishte hij als eerste. In de nabeurt produceerde Jaspers nog wel 4 caramboles, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende om een remise te bewerkstelligen.

Op de andere tafel won Christian Rudolph in een regelmatige partij overtuigend van caféhouder Louis Havermans met 40-50 in 27 beurten. Opvallend in deze partij was, dat Rudolph zijn sportieve plicht deed, toen hij een carambole kreeg toebedeeld van arbiter Van De Brand, terwijl voor een ieder waarneembaar was, dat hier sprake was van een "tweebander".

Mede door de 0-8 uitzege van Crystal Kelly op Rokx Transport, moet Twentevisie de eerste plaats nu delen met de ploeg uit Waalwijk.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier