Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Gestrand in halve finale Worldcup Porto

Ploegmaat Martin Horn te sterk in zware 5-setter

In een boeiende en technisch hoogstaande 5-setter heeft Dick het niet kunnen bolwerken tegen zijn sterke ploegmaat Martin Horn, die daarna de finale verloor van Frédéric Caudron. Maar evenals Dick kon Martin terugkijken op een geslaagd toernooi, het derde Wereldbekertoernooi in de cyclus om de Wereldbeker 2010.

Dick had al twee zware 5-setters achter de rug tegen Lütfi (Turkije) en vooral tegen Kim, de winnaar van het eerste Worldcuptoernooi in Antalya, was het een zege die altijd in gevaar was geweest. Tegen Horn stond Dick nog voor met 2-1 maar hij moest toch de winst laten aan zijn tegenstander. Jammer van de tweede set die Dick verloor op één punt en ook in de 4e set was het nog bijna gelukt, maar goed de wedstrijden in sets tegen andere topspelers zijn altijd spannend en onvoorspelbaar. Het hangt vaak van éen fout af.

Het gemiddelde in die halve finale voor Dick was 1,862 tegen 1,722 voor Horn, dus hij kon met opgeheven hoofd de arena verlaten ondanks de teleurstelling niet de finale te hebben gehaald.

Dick blijft nummer 1 in de Wereldbekercyclus met een mooie voorsprong op de nummer 2, de Belg Caudron. Na Porto volgt normaal gesproken nog het laatste toernooi in Hurghada, Egypte van 5 t/m 11 december.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier