Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


In kwartfinale uitgeschakeld door Caudron op EK

Caudron speelt superieur tegen Jaspers

Dick werd uitgeschakeld door een superieure Caudron (Bel) in de kwartfinale van het EK driebanden in Odense (Denemarken). Maar hij kan terugkijken op een goed gespeeld toernooi op een overigens matig en sfeerloos georganiseerd EK. Ondanks een partijgemiddelde van 1.77 kon Dick niet veel inbrengen tegen Caudron die totaal ontketend was. In de eerste 3 sets speelde de Belg zelfs boven de 4! In de 4e set liet Dick een paar kleine kansjes liggen om nog een beslissende 5e set af te dwingen. Het werd 3-1 voor Caudron.

Daarvoor zorgde Caudron ook voor de eliminatie van de andere Nederlanders Jean van Erp (in de poule) en Raimond Burgman in de achtste finales.

In zijn poule A overtuigde Dick wel door zijn algemeen gemiddelde van 1.76 en door al zijn partijen te winnen tegen resp. Tyrrko (Finland), Efler (Oos) en Nilsson (Zwe). Door de opnieuw samengestelde ranking op basis van de pouleresultaten kwam Dick op een 2e plaats terecht tegen opnieuw Efler die op de 15e plaats werd gerangschikt. Dat werd een zeer overtuigende 3-0 overwinning van de Willebrorder met 2.647! De titel kwam uiteindelijk terecht bij Sanchez (Spa) die Jaspers opvolgde door in een spannende finale te winnen van Caudron met 3-2.

Voor alle resultaten zie www.ddbu.dk.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier