Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie op tijd klaar voor het grote werk

Twentevisie toonde in de vierpunten wedstrijd tegen koploper Dekker Keukens uit Utrecht aan niet voor niets ťťn van de titelkandidaten te zijn door de gasten met een 8-0 nederlaag huiswaarts te sturen.

Al in de eerste twee partijen werd het duidelijk, dat de spelers het minder goede spel tegen GSA Schiphol, tot nadenken had gestemd. Vooral de openingsfase van Ad Koorevaar tegen Hans van de Wurf loog er niet om. De Dordtenaar begon met een serie van 14 caramboles, de hoogste serie in de ere divisie van dit weekend, en stond na 19 beurten zelfs op een 43-12 voorsprong. Met een slotserie van 6 beŽindigde hij de wedstrijd na 90 minuten in 28 beurten met de stand 50-15.

Op de andere tafel liet Tayfun Tasdemir niets van de reputatie van John Tijssens heel, die met name bekend staat om zijn onbevangen en onberekenbaar spel. Via series van 11 in de 11e en 9 in de 15e beurt, kwam het slot in de 30e beurt met 50 tegen 28 caramboles. Ook deze wedstrijd was binnen 90 minuten afgelopen.

Na de pauze ging de partij tussen Dick Jaspers en Kurt Ceulemans in het begin gelijk op (17-15 na 7 beurten) maar langzaam maar zeker kwam de kopman beter in de wedstrijd en door constant te scoren kwam de winst geen moment in gevaar. In de voorlaatste beurt scoorde Jaspers een serie van 9 en maakte daarna het karwei subtiel af: 50-37 in 23 beurten.

Op de andere tafel keek Christian Rudolph in zijn wedstrijd tegen Paul Stroobants na 13 beurten tegen een bijna onoverkomelijke achterstand van 21 om 35 aan. Door geen moment de moed te verliezen kroop de Duitser o.a. door een serie van 8 in de 14e beurt, langzaam dichterbij. In de 26e beurt maakte Rudolph aan alle onzekerheid een einde door de partij uit te maken met een serie van 7. In de nabeurt bleef "Polleke" steken op 6 caramboles: 50-46.

Als team verbeterde het viertal het partijmoyenne van Crystal Kelly (1.666) door het te brengen op 1.869. Door het winnen van meer partijen bezet Twentevisie achter koploper Service Pack, dat verrassend Crystal Kelly met 8-0 versloeg, de tweede plaats.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier