Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie plaatst zich voor finale Coupe d’Europe 2007

Dick Jaspers blijft ongeslagen

Twentevisie heeft zich het afgelopen weekend in eigen huis geplaatst voor de finale Coupe d’Europe 2007 welke van 31 mei t/m 3 juni in het Franse Schiltigheim (bij Straatsburg) wordt gehouden.

De ploeg uit Hengelo kwam vrijdag goed uit de startblokken door het Belgische Zanzibar met 8-0 te verslaan. Het enige setverlies kwam op naam van captain Ben Velthuis die in zijn partij tegen Ad Koorevaar drie sets nodig had om de winst naar zich toe te trekken.

In de tweede partij tegen het Griekse Academica Billiaed uit Athene ging het beduidend moeizamer. Erwin van de Heuvel, die dit keer op plaats vier speelde, verloor met 0-2 van Bartsokas en zowel Dave Christiani als Christian Rudolph hadden drie sets nodig om hun respectievelijke tegenstanders Evaggelou als Kokkoris met lege handen te laten staan. Kopman Dick Jaspers won ook nu vrij gemakkelijk met een moyenne van 2.500 in twee sets van Sakkas.

De alles beslissende wedstrijd tegen het Spaanse Fuengiro werd al in de eerste twee partijen beslist. Dave Christiani verloor weliswaar in drie sets van Carlos Crespo, maar “Tukker” Erik Vijverberg won echter in drie sets van Jaime Sanchez. Door deze overwinning was Twentevisie niet meer in te halen door de Spanjaarden. In de afsluitende twee partijen bleef Dick Jaspers tegen Jorge Theriaga opnieuw ongeslagen en stond ook als enige speler géén setje af. Op de andere tafel won Christian Rudolph in drie sets van Raoul Abellar.

De uitslagen: Twentevisie-K.BC Zanzibar 8-0, Academica Billiaed-CB Fuengirola 4-4, CB Fuengirola-K.BC Zanzibar 4-4, Twentevisie-Academica Billaed 6-2, Academica Billiaed-K. BC Zanzibar 4-4 en Twentevisie-CB Fuengirola 6-2.

Groepsindeling Coupe d’Europe 2007 in Schiltigheim.

Groep A:Groep B:
BC Agipi-Courbevois (Fr.)Golbaki Beldedeyesi (Turk.)
o.a Caudron en Zanettio.a Tasdemir en Yuksel
 
B. Caseta Nova (Sp.)Gebr. Van Wanrooy (Ned.)
o.a Yeste en Legazpio.a. Blomdahl en Sanchez
 
Twentevisie (Ned.)BC Andernos (Bel.)
o.a Jaspers en Rudolpho.a de Backer en Forthomme

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier