Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Nederland (Jaspers/Burgman) mist finale op een haar!

Zweden wint WK voor landenteams voor derde maal op rij

Het Nederlandse duo Dick Jaspers en Raimond Burgman heeft het net moeten afleggen tegen de latere Wereldkampioen Zweden (Torbjorn Blomdahl/Mikael Nilsson). Zweden heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door driemaal achtereen het WK voor landenteams te winnen en de 7e keer in totaal. Nederland wist in ’98 en in ’99 het goud te winnen met overigens hetzelfde team.

Dick Jaspers kan met trots terugkijken op een uitermate sterk gespeeld toernooi, waarin hij géén enkele keer verloor en een algemeen gemiddelde speelde van precies 2! Het hoogste van alle deelnemers. Tegen Gazdos uit Tsjechie en Avila uit Mexico speelde Jaspers 2.307 en 2.500 in de poule wedstrijden. In de kwartfinale won Dick in een taaie partij tegen de gevaarlijke Japanner Umeda met 3-1 en een gemiddelde van 1.956. Omdat Burgman op de andere tafel met 1-3 verloor van de verrassende Japanner Funaki gaven het aantal gescoorde caramboles de doorslag en daarin was Nederland net iets beter. In de halve finale kwam Raimond wat meer in zijn normale spel en speelde overtuigender tegen de gevreesde Zweed Nilsson. Met 2-0 voor in sets en 14-10 had Burgman een matchbal, maar het was een moeilijk punt. Hij miste, maar hield de verdediging goed gesloten. Toch brak Nilsson er geweldig doorheen en maakte het uit met een 5! Nilsson knokte keihard terug en het onwaarschijnlijke gebeurde toch. Burgman verloor de partij uiteindelijk met 3-2 en Dick stond toen op dat moment 2-2 en 12-3 voor in de 5e set tegen Blomdahl. Maar toen Blomdahl zijn 3e punt maakte, was Zweden op dat moment winnaar van de titanenstrijd. Blomdahl maakte er nog 4 en kwam op 7. De organisatie maakte toen op dat moment een einde aan de partij omdat de beslissing gevallen was. Toch wel een bittere pil voor het Nederlandse duo dat er zo dichtbij was, maar opnieuw niet lukte. Het scheelde alles bij elkaar precies één carambole! Als Burgman zijn matchbal had kunnen maken, dan stond Nederland in de finale tegen Denemarken i.p.v. Zweden.

Raimond speelde helaas een moeizaam toernooi waarin hij uitkwam op een mager gemiddelde van 1.208 en 3 van de 4 duels verloor. Hij bleek niet in topvorm te zijn in dit bijzondere WK, dat je toch met elkaar beleeft. Dick bleef in zijn topvorm waarin hij al maanden verkeert en bleef ongeslagen in de 4 duels met een algemeen gemiddelde van precies 2! Alleen de partij tegen Blomdahl werd niet uitgespeeld in het voordeel van de Nederlander in de 5e set bij de stand van 12-7 in zijn voordeel. Opnieuw dus het brons voor het Nederlandse duo!


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier