Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick Jaspers eindigt 2e in World Cup 2006

Blomdahl wint Worldcup toernooi, Sanchez wint World Cup 2006

Door het resultaat in het laatste Worldcup toernooi, verlies in de kwartfinale tegen Sayginer, is Dick uiteindelijk als 2e geŽindigd in de UMB World Cup 2006.

Een mooie prestatie, waarin nog meer had kunnen zitten, omdat Sanchez, topfavoriet voor de zege, onverwacht verloor in de 2e ronde met 3-2 van de Duitser Martin Horn. Jaspers was nu nog de enige speler die de 1e plaats kon bereiken. Maar dan moest hij wel het toernooi zien te winnen.

Dat lukte aanvankelijk vrij goed. In de 1e ronde versloeg Dick de Turk Peker met 3-1 (gem. 1.606) en in de 2e ronde zijn biljartvriend uit Oostenrijk, Kostistansky, eveneens met 3-1 (gem. 1.660).

In de kwartfinale viel een beetje ongelukkig, het biljartdoek voor de Nederlander. Sayginer, die momenteel hunkert naar succes, speelde in de 1e set stroef, kwam 0-1 achter, maar hij herstelde zich briljant door in de 2e en 3e set in 3 en 2 beurten uit te spelen. Geen kans voor Dick. Het werd nog 2-2 door duidelijke setwinst in de 4e set, maar in de 5e set verloor Dick met 15-5 in 7 beurten Weg kans op halve finale. En kans op de wereldbeker 2006.

Het toernooi werd gewonnen door Blomdahl die in de 2e ronde nog een matchpoint tegen had tegen de Japanner Umeda. In de finale had Blomdahl, hoewel hij goed speelde, niet over geluk te klagen tegen Sayginer en vierde eindelijk weer eens een groot succes met het winnen van opnieuw een World Cup toernooi.

Daniel Sanchez won voor de 2e keer in zijn leven de World Cup (eerste keer was in 2004) met Dick als goede tweede! Zowaar geen slechte prestatie, dit resultaat dus over 5 toernooien.

De winnaars van de 5 Worldcup toernooien in 2006:

Januari in Sluiskil: Dick Jaspers (finale tegen YŁksel)
April in Porto: Daniel Sanchez (finale tegen Jaspers)
Juni in Volos: Roland Forthomme (finale tegen Blomdahl)
September in Hurghada: Daniel Sanchez (finale tegen de Backer)
November in Istanbul: Torbjorn Blomdahl (finale tegen Sayginer)


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier