5-time Three-cushion billiards World Champion - 5-time European Champion

Winnaar World Cup Veghel

Dick Jaspers heeft in de finale van de World Cup Driebanden in Veghel de Duitser Martin Horn verslagen in 12 beurten met 50-22. Het is de eerste keer dat Dick deze World Cup in Veghel heeft gewonnen. Foto: © Dirk Acx

Artikel over Dick op NOS.nl

https://nos.nl/artikel/2496207-ervaren-driebander-jaspers-weet-na-32-jaar-nog-niet-van-ophouden-maar-wie-volgt-hem-op https://nos.nl/l/2496206

Nederlands Kampioen Driebanden

Dick is tijdens de Masters in het Benelux theater in Berlicum, voor de 22e keer Nederlands Kampioen driebanden geworden (21e Masters titel). In de finale was Dick te sterk voor Jean-Paul de Bruijn en won de wedstrijd met 5-2 in sets. https://www.knbb.nl/nieuws/beste-van-de-wereld-ook-weer-neerlands-beste

Winnaar Wereldbeker overall 2022

Na de 6 Wereldbekertoernooien in 2022 (Ankara, Las Vegas, Ho Chi Minh City, Seoul, Veghel en Sharm el Sheikh) had Dick de meeste punten verzameld voor zijn belangrijkste rivaal de Spanjaard Daniel Sanchez en is hij voor de 7e maal winnaar van de Wereldbeker overall. In het Wereldbekertoernooi in Sharm el Sheikh ( Egypte) verloor […]

3e Worldcup in Seoul (Zuid-Korea)

Dick heeft in Seoul (Zuid-Korea) een derde plaatst behaald tijdens dit Wolrldcup evenement. In de halve finale was de latere winnaar van het toernooi Dani Sanchez net te sterk in een zeer spannende wedstrijd, 50-49 in 22/21 beurten. Algemeen gemiddelde van Dick over 6 wedstrijden bedroeg 1.921.

GOUD!

Dick Jaspers heeft bij de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham goud gewonnen. De 56-jarige regerend wereldkampioen won in de finale van het driebanden van José Juan Garcia uit Colombia. Het werd 40-18. Dick veroverde al eerder bij de Wereldspelen van 2009 het goud. In 2001 en 2005 greep hij net naast het goud en moest […]

2e plaats EK driebanden in Berlicum

Dick Jaspers heeft in Berlicum (Nederland) de 2e plaatst behaald op het Europees kampioenschap driebanden. In de finale was de Spanjaard Dani Sánchez te sterk met 50-35 in 19 beurten. Het toernooi gemiddelde van Dick was 2.372

Ereburger Gemeente Rucphen

Ereburger Gemeente Rucphen

Op 3 mei jl is Dick benoemd tot ereburger van de Gemeente Rucphen (waartoe St. Willebrord behoort). Op dit moment zijn er maar 2 mensen die deze onderscheiding hebben mogen ontvangen, Oud- Burgermeester du Chatinier (helaas overleden) die bijna 20 jaar lang burgermeester is geweest van de Gemeente Rucphen, en nu mag ook Dick Jaspers […]

Winnaar World Cup Las Vegas (USA)

Dick Jaspers heeft in Las Vegas (USA) zijn 27e World Cup overwinning behaald. Dit is zijn derde opeenvolgende winst van een groot toernooi (Wereldkampioenschap, World Cup Ankara en World Cup Las Vegas). In de finale versloeg Dick de Egyptenaar Sameh Sidhom met 50-43 in 30 beurten.  De eindstand van deze World Cup in Las Vegas […]

26e World Cup overwinning in Ankara (Turkije)

Dick Jaspers heeft in de Turkse hoofdstad Ankara zijn 26e World Cup overwinning behaald. In een spannend en fortuinlijk verlopen toernooi was hij in de finale te sterk voor de Vietnamees Quyet Chien Tran. Dick won de finale met 50-23 in 19 beurten. Deze overwinning komt precies 30 jaar na zijn aller eerste World Cup […]

Translate »