Dick JaspersHome | Palmares | Gastenboek | Producten | Biografie | Foto | Contact | English


Nieuwe sportieve uitdaging bij Hanze Catering in Zwolle!

Column van oktober 2007

Binnenkort, op 7 oktober gaat het dan toch uiteindelijk gebeuren. We spelen onze 1e thuiswedstrijd in Zwolle. Weliswaar nog niet in het stadion FC Zwolle, maar in de uitwijklocatie de Hoge School Windesheim, een groot complex waar dagelijks 17.000 studenten over de vloer komen. Het is de bedoeling dat we daar spelen totdat de businesslounge van het stadion helemaal speelklaar zal zijn. Waarschijnlijk rond de Kerst...?

Een droom komt uit. Samen met teamleider/supporter Edwin van Wissen uit het Gelderse Oosterhout werd ik voorgesteld aan de sponsor/initiatief dhr. Wim Salomons, directeur van het Cateringbedrijf Hanze Totaal na afloop van de nationale KNBB-Bekerfinale in april 2006. Wim was erg enthousiast en had grote plannen. Samen met Edwin mocht ik een team samenstellen wat kans zou maken op de titel. Nou, dat was een heerlijke opdracht want we hadden een mooi budget ter beschikking. Spelers kiezen die ge´nteresseerd zijn is geen lastige klus. Maar ik wilde ook dat het team bij elkaar zou passen. Een team met een professionele uitstraling, maar ook met gezelligheid en spontaniteit. Na enkele gesprekken met Wim en zijn toenmalige secretaresse Karin in de loop van 2006 werd mij steeds duidelijker dat hij het serieus meende en ik geloofde steeds meer in de overstap van mijn Hengelose club Twentevisie naar Zwolle. Wat mij aansprak zijn vele dingen

  1. Een eigen team met titelkansen
  2. Prima salaris en professionele aanpak
  3. Het spelen in een nieuw voetbalstadion
  4. Het spelen in Zwolle en omgeving (ik had nog nooit in Zwolle gespeeld)

Eind 2006 gingen we aan de slag met het zoeken naar ge´nteresseerde spelers. Een meevaller was dat Blomdahl vrij kwam, omdat zijn vorige sponsor van Wanrooij Bouwbedrijven ermee ophield en Torbjorn was erg enthousiast om met mij samen in een team te gaan spelen. Opgelucht zei hij dat hij mij niet meer als tegenstander tegenkwam in de competitie (grapje). Met een Blomdahl aan je zijde kun je titels winnen dus ik had al een sterke troef in handen. Zijn wens was wel dat hij graag kopman wilde worden en gezien zijn positie op de wereldranglijst (hij staat vast op 1), had ik daar wel vrede mee. Onze competitiegemiddeldes waren praktisch gelijk, maar als bord 2 zie ik ook voordelen. Ik speel namelijk de 1e ronde en dat bevalt me wel omdat je op tijd klaar bent met het oog op mogelijke TV-uitzendingen.

Martin Horn, Duits kampioen uit Essen is onze superdegelijke 3e man. Een speler die al jarenlang met de wereldtop meedoet en gevreesd wordt door iedereen. Een sympathiek en ambitieus sportman, altijd correct aan de tafel en dat sprak ons ook aan. Een mooie kans voor hem om Nederlands te leren. Niet alleen aan de tafel leergierig dus.

Onze 4e man is een geval apart. Ad Koorevaar uit Zwijndrecht die ik al 25 jaar ken en tot de top 15 in Nederland behoort, is niet alleen een technische mooie speler, maar ook een gezellige entertainer/zanger. Boekt u maar eens Koorevaar op een avondje, dan hoort u de mooiste evergreens van Tom Jones en Frank Sinatra. Een sterk punt van Koorevaar omdat hij dus op twee fronten kan worden ingezet. Ad zal namelijk vast regelmatig na de wedstrijden de microfoon ter hand nemen en zijn zangtalenten laten horen. En zijn droge humor is in de biljartwereld zeker bekend. We hebben inmiddels al wat afgelachen, samen met onze kleurrijke sponsor. Maar de prestaties staan uiteraard voorop. We willen graag wat neerzetten in Zwolle, ons profileren als een topteam en promotie maken voor het mooie driebanden.

Als reserves hebben we voorlopig de internationaal bekende topspeler Dion Nelin uit Denemarken, met wie Ik 5 jaar samen gespeeld heb in mijn Haarlems/Heemsteedse periode. Als Nederlandse reserve hebben we, en dat is leuk om te schrijven, een echte regiotopper, namelijk Zwollenaar Gert-Jan van der Veen.

Dat we over enkele maanden in een businesslounge van een voetbalstadion wedstrijden gaan spelen, is zeker uniek in Nederland. Het is toch normaal gesproken voorbehouden aan biljartcentraĺs, etc. Maar het doet ons goed dat naast Goes ook Zwolle nu een voorbeeld mag zijn dat biljarten ook in een ander soort locatie gehouden kan worden en dat is hopelijk voor de jeugd een grote stimulans.

Een korte maand geleden waren we nog op een trainingskamp geweest in Holten waar we aan de teamgeest hebben gewerkt. Verder hebben we 2 vriendschappelijke wedstrijden gespeeld bij D.O.S. in Hattem en bij H.B.C. in Hoogeveen, waar we erg gastvrij ontvangen zijn geweest. Dank daarvoor! Dit was een leuk begin! Ook hebben we in de eerste uitwedstrijd van dit seizoen al een mooie start kunnen maken. In de Zeelandhallen in Goes versloegen we het gevaarlijke team van Delta/Frans Bevers, 2 jaar geleden nog kampioen van Nederland met maximale cijfers 8-0.

Ik wil u verwijzen naar onze website, sinds kort in de lucht: www.hanzetotaal.nl (dan linksonder aanklikken op Biljartclub). Op deze site komt u alles te weten over het team Hanze Catering.

WE GAAN ERVOOR!

Groeten,

Dick Jaspers© 2000-2021 Dick Jaspers


SIXFISH MEDIA | HOLLYWOOD | LONGONI CEUS | AURA TIPS | IWAN SIMONIS CLOTH

Translate this page in english: