Dick Jaspers



Home | Palmares | Gastenboek | Producten | Biografie | Foto | Contact | English


Nieuwe club Twentevisie belicht

Column van november 2003

Ik wil jullie graag eens over mijn ervaringen vertellen bij mijn nieuwe club Twentevisie in Hengelo. Eind augustus is de nieuwe competitie van start gegaan en tot dusver gaat alles naar wens. Mijn transfer naar Hengelo kwam in mei tot stand na 7 jaar in Heemstede-Haarlem te hebben gespeeld waar alles in elkaar donderde.

Gigantische problemen m.b.t. geldkwesties, niet nagekomen beloftes, etc. Het hele team, dat bestond uit 2 Brabanders, inclusief mezelf en twee Denen, viel ruw uit elkaar. Door een verhuizing naar een bekend lokaal in Nijmegen hebben we het nog even vol kunnen houden, maar het doek viel uiteindelijk toch. Jammer, want we hadden vier keer achter elkaar de nationale titel veroverd, dus in sportief opzicht hadden we veel bereikt.

In 1986 werd de eredivisie driebanden teams opgericht met gelijke partijlengtes. Daarvoor was er veel niveauverschil tussen de verschillende spelers met daarbij verschillende vastgestelde partijlengtes. Misschien wel leuk te weten dat ik van 1986 t/m 1993 in Zundert speelde (in het lokaal van Louis Havermans) en daar heb ik een prachtige tijd gehad. Mijn doorbraak naar de (internationale) top kende ik in deze periode. 3 Nationale titels en 2 keer winst in de Coupe d' Europe heb ik mogen vieren met mijn teammaten, te weten Louis Havermans (Zundert), Ad Broeders (Oosterhout) en Harry van de Ven (Eindhoven). De Coupe d' Europe is de Franse term voor het EK voor clubteams. Daarna ben ik ingegaan op een interessante aanbieding voor 3 jaar in Hoensbroek, Zuid-Limburg. Dit team, Fair Play Centers was wat internationaler met een Deen en een Belg erbij. Met die Deen, Tonny Carlsen, een internationale topper, ben ik naar Haarlem verhuisd. In mijn Limburgse jaren slaagden we erin om toch een nationale titel te pakken. Dat was in 1995.

Bij Twentevisie, waar Blomdahl 9 jaar het kopmanschap met verve heeft vervuld, wacht mij de moeilijke, maar uitdagende taak om als kopman het goede voorbeeld te geven aan de volgende teamspelers: Marco Zanetti uit Bolzano, ItaliŽ, regerend wereldkampioen en vaste waarde in de wereldtop sinds midden jaren '80.Tayfun Tasdemir uit Istanbul, opkomende ster. Christian Rudolph, Keulen, Duitsland, Deutsche Meister en Ad Koorevaar uit Dordrecht, die zijn biljartcarriŤre vaak combineert met entertainment. Reserve, teamleider en alleskunner is Ben Velthuis uit Oldenzaal. Ziehier mijn team, waarmee ik de komende 5 jaar ga proberen de hoge verwachtingen waar te maken.

Twentevisie heeft zeker in de jaren '90 grote successen kunnen boeken en na een kleine dip, onder andere het vertrek van Blomdahl en failliet gaan van de sponsor, hoopt en is men weer vol vertrouwen in de goede afloop. Ik ben na de eerste 4 wedstrijden aangenaam verrast geweest door de goede sfeer en het intensieve contact met iedereen.

Man van het eerste uur Velthuis draait elke zondagavond een bingo en de inkomsten daaruit vloeien naar de club toe. Elke maandagavond komt het bestuur bij elkaar om onder andere de details te bespreken voor elke volgende wedstrijd. Onze gastvrouw Marian van het gezellige biljartcentrum Veltkamp, waar wij onze thuisbasis hebben, zorgt voor een koud en warm buffet. Voor de echte biljartliefhebbers is het zeker de moeite waard een keer naar Hengelo te komen.

Waar staat Twentevisie eigenlijk voor? Twentevisie is de naam van een zeer gewaardeerd businessmagazine dat 10 x per jaar verschijnt, voornamelijk in het oosten van het land. regelmatig staat er iets over biljarten in, natuurlijk met de link naar ons team! De uitgever heet Media Sales, dus dat is in weze de geldschieter. Ook organiseert het bestuur van Twentevisie met regelmaat businessavonden, waarbij men ons vraagt naar onze PR-activiteiten.

Binnenkort is er een muzikaal veilingevenement te verwachten in Condor City in Enschede op 3 november a.s. De opbrengsten zullen ten goede komen aan Stichting Kans voor een Kind. In december wil Twentevisie een jubileumtoernooi organiseren met het oog op het 25-jarig bestaan van deze vereniging, waarbij alle sponsors worden uitgenodigd om bijvoorbeeld met de spelers eens gezellig te biljarten. U kunt me geloven, dat zijn reuze gezellige avonden!!!

Als u een beetje nieuwsgierig geworden bent, moet u maar eens op de actuele website www.twentevisie.nl kijken. Dan kunt u ook alle spelers bekijken met hun C.V. en ook de historie wordt goed belicht.

Een ding is wel duidelijk: Twentevisie is een topvereniging die met hart en ziel timmert aan de professionele weg, die men is ingeslagen. Belangrijk voordeel is dat men over een jarenlange ervaring en knowhow beschikt. Wij, als spelers hebben daarentegen een vrij eenvoudige taak te verrichten. Immers, het doel is om de play-offs te halen (de eerste 4 geŽindigde teams spelen nogmaals een competitie in een knock-outsysteem).

Makkelijk is het nooit, maar met deze kwaliteit moet het zeker kunnen lukken. Wij gaan gewoon voor goud!!!

Groeten en tot de volgende maand,

Dick Jaspers



© 2000-2021 Dick Jaspers


SIXFISH MEDIA | HOLLYWOOD | LONGONI CEUS | AURA TIPS | IWAN SIMONIS CLOTH

Translate this page in english: