Dick JaspersHome | Palmares | Gastenboek | Producten | Biografie | Foto | Contact | English


Spanning en dames!

Column van maart 2006

Als me iets is opgevallen in vooral de laatste maand dan is dat het volgende: SPANNING. Korte tijd geleden was ik uitgenodigd voor een gala-avond in Antwerpen om de Supercup. Tevens was er de Player of the Year verkiezing. Er was ook het nodige vertier want Bella perez kwam optreden nadat het diner achter de rug was. Dit alles werd georganiseerd onder de bezielende leiding van ex-wereldkampioen Ludo Dielis met hulp van de sponsors Euphony en CMO.

Gewoon een exclusieve en hopelijk spannende avond met vooral veel entertainment en dames. Die spanning was er en hoe. In de Supercup speelde de wereldkampioen van 2005 tegen de wereldbeker- winnaar van 2005 en het werd een geweldige wedstrijd tot mijn vreugde. Dus Sanchez uit Spanje tegen Caudron uit Belgie en er werd gespeeld in setjes van 7 punten in the best of seven, dus over 4 gewonnen sets. Normaal spelen we 15 punten in een set, maar op deze speciale avond dus 7. En dat is ultra kort; één fout en je bent echt de set kwijt! Gelukkig maakten bovengenoemde spelers er een spannende pot van en het niveau was erg goed. Er werden foutjes gemaakt maar er werd ook goed gescoord. Het mooie was dat de strijd gelijk opging totdat het 3-3 kwam te staan. Iedereen wist dat in de 7e set de definitieve beslissing zou vallen. Om het nog spannender te houden was er ook een nabeurt in deze set. Als het dan weer gelijk zou worden, dan zouden "penalty’s" over het lot beschikken van de spelers. Wat zijn "penalty’s"? Heel eenvoudig: vanaf acquit (beginstoot) zoveel mogelijk punten zien te maken in één keer. Degene die de meeste punten maakt is winnaar van de Supercup waar ook een prachtige prijs aan verbonden was.

Sanchez kwam op een gegeven moment op Matchpoint maar hij wist pas bij zijn 3e poging zijn matchpoint te benutten, terwijl Caudron steeds dichterbij kwam. Heel even had de Belg de partij in zijn handen, maar ook hij faalde. Uiteindelijk maakte Sanchez het uit en Caudron moest er in de nabeurt nog één maken. Dat was geen probleem. De arbiter moest het publiek regelmatig tot stilte manen en dat lukte. Ik bevond me zelf op de eerste rij en keek eens goed om heen. Van de ongeveer 500 aanwezigen was toch wel de helft vrouwelijk. En, nu kom ik tot de kern van mijn column; ze waren geïnteresseerd en keken met spanning toe. Dat deed me toch goed zeg. De dames, en er waren ook hele mooie bij, ze keken! Er heerste een spanning in de zaal van: wie gaat het nu toch winnen? Hun landgenoot of toch die verlegen Spanjaard die ook sympathie opwekte.

Toen kwamen de penalty’s. Sanchez maakt de eerste, ok die moet ook normaal geproduceerd kunnen worden, maar er kwamen er nog 3 bij, dus een totaal van 4. Niet slecht. Dan moet Caudron er maar liefst 5 maken om de overwinning veilig te stellen en dat lukte helaas niet. Hij bleef maar bij één treffer steken. Het publiek was opgelucht dat de spanning voorbij was en de meeste dames moesten toch een beetje bijkomen. Goh, dat was mooi om te zien. Ik weet uit ervaring dat er behoorlijk wat dames bij zijn die tijdens een wedstrijd gezellig aan het kletsen slaan en natuurlijk wel eens een blik richting het biljart werpen, maar heel veel enthousiasme kon ik niet vaak bespeuren. Mannen zijn sowieso meer geïnteresseerd in deze sport, maar de dames deze keer hadden me verrast.

Zou het komen dat Sanchez en Caudron er zo goed uitzien? Nou, ik denk toch de spanning. De avond was positief geladen. Later op de avond was er nog een ontzettend leuke trickshot demonstratie van o.a. de Mexicaanse oud-wereldkampioen Rojas, een echte heer en veel humor van o.a. Blomdahl en Sayginer. Terwijl Blomdahl werd geïntroduceerd en melding gemaakt werd dat hij 9 talen sprak, gaf hij als reactie dat er 3 wereldtalen bijzaten, o.a. Engels, Frans en... Aantwaarps. Het ijs was weer gelijk gebroken, de hele zaal lag plat en toen Rojas zei dat ie goeee beeeeeziig was. Ja, toen was het succes verzekerd.

Oh ja, nog iets vergeten, er was ook nog een bekendmaking van miss sportverkiezing van Belgie die getimed was tussen het hoofdgerecht en het dessert. Professionaliteit, entertainment, dames en SPANNING. Ja, dat hebben we nodig! Wat darten op de tv teweeg kan brengen, dat kunnen wij ook met biljarten, zeker weten. Volgende maand een vervolg van deze column.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Dick Jaspers© 2000-2021 Dick Jaspers


SIXFISH MEDIA | HOLLYWOOD | LONGONI CEUS | AURA TIPS | IWAN SIMONIS CLOTH

Translate this page in english: