Dick JaspersHome | Palmares | Gastenboek | Producten | Biografie | Foto | Contact | English


Bijzondere afsluiting van 2005

Column van januari 2006

Net terug van een heerlijke wintersportvakantie in Noord-Italie, voel ik me altijd weer fris voor een reeks nieuwe uitdagingen. Er staan meestal enkele grote toernooien op me te wachten zoals de nationale Masters, de Worldcup Sluiskil en het WK voor landenteams (beter gezegd landenduo's) in het Duitse Viersen.

Januari en februari zijn dus drukke maanden en eigenlijk vind ik het vaak een goede zet om er even tussenuit te gaan. Nu dat ik kinderen heb, word ik regelmatig geconfronteerd met de schoolvakanties en dit zijn de momenten om een uitje te boeken. Bijna elk weekend in het lopende seizoen ben ik druk met biljarten en dat doe ik graag, heel graag zelfs. Maar in een vakantieperiode en dan bedoel ik vooral de Kerstperiode, gaan mijn eerste gedachten naar: tijd maken voor mijn gezin! Helaas ging dat ten koste van een afzegging van het traditionele kersttoernooi in Zundert. Dit jaar had de organisatie het prima idee om een heuse interland te houden tussen de Nederlanders en de Belgen. Gelukkig kon ik dit altijd in goed overleg doen en de contacten respecteren. Het is een keuze die je nu eenmaal moet maken. En om het nog meer te motiveren: ik wil ontzettend graag schitteren in 2006!

De laatste wedstrijden in 2005 waren gelukkig weer ouderwets goed en op 19 december jl. vond er nog een belangrijke gebeurtenis plaats, die niet te onderschatten valt. Een medische ingreep, ja u leest het goed. Jawel, ik heb mijn ogen laten laseren. Samen met een andere gewaardeerde collega met wie ik een geweldige band heb, de held van Zeeuws-Vlaanderen, Jean-Paul de Bruijn uit Hulst. Allebei brildragende spelers, die het liefst zonder bril verder progressie willen maken in het biljarten. Ik heb dat overigens laten doen in het gerenommeerde Dr. Binkhost Eye Center in Oostburg. Deze meneer was de grondlegger van het laseren in Nederland. De behandeling is ontzettend goed verlopen in een uitermate relaxte omgeving en het was, moet ik zeggen, een bijzondere ervaring, die ik u echt kan aanraden. Heerlijk om dus zonder bril te driebanden. Let wel, ik heb de laatste 11 jaar met bril gespeeld en daar heb ik ook veel plezier van gehad. Alle grote prijzen gewonnen in mijn leven en zeker in het begin vond ik de bril een prachtige ervaring hoor. Ik zag toen alle pluisjes op het blauwe laken. Dus ik heb de brillendoosjes met respect in een bepaalde lade gelegd en daar zullen ze nog wel even blijven liggen. Maar dit brengt me weer in een nieuwe fase.

Het is belangrijk om me weer compleet te focussen op mijn prestaties. Ik moet eerlijk zijn om te zeggen dat die operatie me meer heeft beziggehouden dan ik verwacht had. Mijn gezichtsvermogen heeft zich verbeterd, en het gemak om geen randen van de bril te zien tijdens het richten op bal 2, is inspirerend. Net of je meer vrijheid voelt. Interesse? Kijk maar eens bij www.eyecenter.nl U begrijpt dat ik meer dan normaal uitzie naar de komende wedstrijden. Ik ben benieuwd... u ook?

Tot de volgende maand,

Dick Jaspers© 2000-2021 Dick Jaspers


SIXFISH MEDIA | HOLLYWOOD | LONGONI CEUS | AURA TIPS | IWAN SIMONIS CLOTH

Translate this page in english: