Dick JaspersHome | Palmares | Gastenboek | Producten | Biografie | Foto | Contact | English


Dick Jaspers 2e in Worldcup Mexico-Stad

Frédéric Caudron verslaat Jaspers in finale

Het lukt Dick niet goed om weer eens een Worldcuptoernooi te winnen. In Mexico-Stad was hij er wel erg dichtbij. Pas in de finale moest hij buigen voor het carambole-geweld van de veelzijdige Belg Frédéric Caudron die de Nederlander versloeg met 3-2. Wel kan Dick trots zijn op de wijze waarop hij in Mexico speelde. Hij had (weer) eens het hoogste algemeen gemiddelde (1.955) en ook in de finale was zijn gemiddelde een stuk hoger dan dat van Frédéric Caudron, namelijk 2.06 tegenover 1.700 voor de Belg.

Dat is allemaal mogelijk in sets. In de 1e set werd het 15-0 voor de Willebrorder in 4 beurten. In de 2e set ging de winst naar Caudron met 15-11. Ondanks een tussenstand van 1-1 had Dick toch 11 punten meer gemaakt dan zijn opponent. In de 4e set kon Dick het afmaken maar een goede positie ging op een haartje mis en ondanks nog een paar kansen greep Caudron toch nog de belangrijke winst in de 4e set.

De 5e set was een ware triomf voor de Belg. Jaspers opende mooi met een serie van 6. de 7e ging rakelings mis en de Belg antwoordde meteen met een serie van 7. Toen maakte Dick, volgens eigen zeggen, een kostbare fout en Frédéric sloeg onverbiddelijk toe met weer een serie van 7! De matchball ging op een mm mis en Dick maakte nog wel een moeilijk punt met links, maar miste vervolgens.

Voor het talrijke en uitzinnige publiek in de atletieksporthal (gebouwd voor de Olympische Spelen van 1968), maakte Frédéric Caudron het tenslotte af en won het 6e Worldcuptoernooi in Mexico-Stad. Het was een succesvol toernooi en de finale werd live op de nationale TV uitgezonden in Mexico. Ruim 1300 mensen woonden de finale bij en de 2 spelers werden gelijk na de finale bedolven onder de handtekeningen en foto’s. Er heerste een geweldige biljartsfeer en ondanks de soms rommelige organisatie werd het voor iedereen een onvergetelijk toernooi waarin ook o.a. de arbiters een opvallende rol speelden. Superenthousiast begeleidden ze ieder gemaakt punt met veel gevoel voor theater. Daar kunnen de Europeanen nog iets van leren!

Dick was blij de finale gehaald te hebben na winst op de bloedlinke Zuid-Koreaan Kim in de halve finales die zelfverzekerd naar de wereldtop aan het sluipen is. De finale was van wereldklasse en jammer dat er een verliezer moest zijn! Dick behaalde de winst in de 1e ronde op Kasidokostas met 3-0, gemiddelde 1.956. In de 2e ronde versloeg hij in een zware partij de degelijke Belg Peter de Backer met 3-2 (na met 0-2 achtergestaan te hebben), gemiddelde 1.727. In de kwartfinale zijn verrassend ver doorgedrongen landgenoot John Tijssens met 3-0, gemiddelde 1.875 en tenslotte In de halve finale de Zuid-Koreaan Kyung-Roul Kim met 3-2, gemiddelde 2.192.

Blomdahl die in de 2e ronde al verloor van de Zuid-Koreaan Hwang Deuk Hee, is al zeker van de wereldbeker in 2007 met Caudron op de 2e plaats en Dick op een goede 3e plaats. Er volgt nog één Worldcuptoernooi in Seoul (Zuid-Korea). Dick kan nog proberen de 2e plaats te veroveren door een vroegtijdige uitschakeling van Caudron.© 2000-2021 Dick Jaspers


SIXFISH MEDIA | HOLLYWOOD | LONGONI CEUS | AURA TIPS | IWAN SIMONIS CLOTH

Translate this page in english: