Dick JaspersHome | Palmares | Gastenboek | Producten | Biografie | Foto | Contact | English


Toch een groot succes voor Dick Jaspers

Dick wordt 2e in Porto, maar speelt uitstekend toernooi

Ondanks dat de finale tegen regerend wereldkampioen Daniel Sanchez in een deceptie eindigde, mag Dick toch zeker spreken van een zeer geslaagd Worldcuptoernooi. Na zijn overtuigende winst in de 1e Worldcup in Sluiskil in januari van dit jaar, haalde de Willebrorder opnieuw een finale in een belangrijk toernooi. Deze 2e Worldcup werd gehouden in het prachtige Sheraton Hotel in de Portugese havenstad Porto. Eén van de vice-voorzitters van de succesvolle voetbalclub FC Porto, mr. Jorge Alipio, had de taak op zich genomen om een goed georganiseerd wereldbekertoernooi te houden en het werd een groot succes! Er was veel publieke belangstelling en er waren spannende en hoogstaande wedstrijden.

Dick verloor de finale uiteindelijk tegen één van zijn grote rivalen, wereldkampioen Daniel Sanchez met 3-1 en met een mager gemiddelde van net 1.000 tegenover 1.111 van Sanchez. Wat was er aan de hand?

Dergelijke lage gemiddeldes worden niet gauw gespeeld in een finale. Beide spelers hadden veel moeite met de tafel waarop niet was gespeeld en er werd sterk verdedigd. Sanchez die in de 1e set een uiterst onzekere indruk maakte, ging volop in de verdediging en kon Jaspers goed tegenhouden. Na een degelijke 1e set die Dick wist te winnen, raakte hij het spoor een beetje kwijt en de productie verliep moeizaam. Wel werden er prachtige punten gemaakt, maar het vervolg was elke keer niet best en Dick had erg weinig meeval. Ook Sanchez had niet het nodige geluk, maar kon wel nog een serietje maken soms en dat maakte het verschil in een set.

Toch mag Dick erg tevreden terugkijken op een beregoed gespeeld toernooi met winst op Bury (Fr), zijn ploegmaat in België Roland Forthomme, zijn bekende rivaal uit Zeeland, Jean-Paul de Bruijn, die ook een sterk toernooi aan het spelen was en tenslotte de wereldtopper Frédéric Caudron, wereldbekerwinnaar 2005 in de halve finale. Na een gemiddelde van 1.000 gespeeld te hebben, kwam Dick nog uit op een heel mooi toernooigemiddelde van ruim boven de 1.800 tegenover 1.500 voor de winnaar Sanchez.

Zijn beste partij speelde hij tegen de Bruijn in de kwartfinale met net boven de 3.000 tegenover 1.800 van de Bruijn. Na 2 wereldbekertoernooien in de cyclus van 2006 staat Dick op een voorlopige 1e plaats met nog 4 toernooien te gaan. De volgende is in Volos (Griekenland) in juni. Daarna komen nog Hurghada (Egypte), Barendrecht en Istanbul (Turkijë). Voor complete uitslagen, zie: www.worldcuportobillard.org© 2000-2021 Dick Jaspers


SIXFISH MEDIA | HOLLYWOOD | LONGONI CEUS | AURA TIPS | IWAN SIMONIS CLOTH

Translate this page in english: