Dick JaspersHome | Palmares | Gastenboek | Producten | Biografie | Foto | Contact | English


Winst en verlies Dick Jaspers in Wijchen

Winst bij het driebanden, verlies bij het bandstoten

In Wijchen stond in de week van 17 t/m 22 januari 2006 de Grand Dutch op het programma. In alle klassieke spelsoorten (libre, 47/2, 47/1, 71/2 en het bandstoten) werden de finales van de NK's verspeeld. Dick had ingeschreven in het bandstoten en had zich gekwalificeerd bij de laatste 6 in het bandstoten ereklasse. Hij zat bij ex-wereldkampioen Jos Bongers en John van der Stappen in de poule, die hij allebei met de nodige moeite wist te winnen. Met een gemiddelde van 8,57 (iets onder zijn niveau) wist hij zich te plaatsen voor de finale tegen huidig Europees kampioen Jean-Paul de Bruijn. Jean-Paul liet zien dat hij onbetwist de sterkste bandstootspeler van Nederland is door Dick terug te wijzen met 150 - 103 in 9 beurten. Jaspers had nog een lichte voorsprong van 61 - 50 toen de Bruijn met een geweldige serie op de proppen kwam van 98 en 2 punten voor het einde nog onverwacht miste. Dick profiteerde nog redelijk van deze laatste kans met een kleine serie, maar in de daaropvolgende beurt was het dan toch voorbij. Voor uitslagen zie www.Biljartevents-Wijchen.nl.

Gelijktijdig met al deze NK's werd de 1e Elite-Grand Prix verspeeld voor de nationale driebanden-ranking en Dick staat, zoals bijna gewoonlijk, voorlopig op een 1e plaats van de ranking. In de 1e en 2e ronde werden respectievelijk Danny Breur uit Rotterdam en zijn teamgenoot Dave Christiani uit Kerkrade zonder grote moeite verslagen met 50 - 18 in 26 beurten en 50 - 22 in 28 beurten. Ben Velthuis uit Oldenzaal gaf in de kwartfinale vooral in het begin nog goed partij, maar moest ook duidelijk capituleren met 50 - 28 in 24 beurten en het hoogtepunt van het toernooi qua niveau was de halve finale tegen zijn boezemvriend en muziekmaat Harrie van der Ven, die hij met 50 - 15 in slechts 14 beurten aan de kant zette, een gemiddelde van 3,570!

Tenslotte de finale tegen zijn "oude" aartsrivaal Raimond Burgman uit Heemstede, waartegen hij al zoveel prachtige duels in zijn biljartleven heeft gespeeld. Ook nu weer een thriller waar het accent zwaar op de verdediging lag. Het werd een tactische, ietwat moeizame strijd waarin Burgman het leek te gaan winnen. Hij tikte als eerste aan en Jaspers moest nog liefst 6 punten in de nabeurt zien te scoren om gelijk te spelen en penalty’s af te dwingen. Een moeilijke opgave, maar Jaspers slaagde en hoe! Het laatste punt was een erg moeilijk stootbeeld maar Dick liet zijn klasse zien dat hij onder de moeilijkste omstandigheden het beste uit zichzelf kan halen. Burgman was niet aangeslagen en begon met de penalty’s. Het 2e punt bleef ongelukkig liggen en moest zeer precies geraakt worden en dat deed Burgman voortreffelijk, maar helaas voor hem miste hij het 3e punt. Dick moest toen van acquit en slaagde erin om er 3 te maken, ééntje meer dan Burgman en kon zodoende alweer een Grand Prix zege vieren. Het was zijn 41e zege in het nationale Grand Prix circuit.© 2000-2021 Dick Jaspers


SIXFISH MEDIA | HOLLYWOOD | LONGONI CEUS | AURA TIPS | IWAN SIMONIS CLOTH

Translate this page in english: