Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Teleurstellend einde in Worldcup Istanbul

Caudron wint voor eerste maal Wereldbeker

Door een 3-2 nederlaag tegen de jonge Griek Filipos Kasidokostas in de 2e ronde van het finale Wereldbekertoernooi in Istanbul heeft Dick de Worldcup 2005 verspeeld aan de Belg Frédéric Caudron. Caudron verloor weliswaar de finale tegen Blomdahl uit Zweden met 3-2, maar hij was al lang zeker van zijn eerste Wereldbekerzege.

In de eerste ronde won Dick nog van de Mexicaan Roberto Rojas, die bekend staat als één van de beste artistieke spelers ter wereld. Het werd toen 3-1 voor Jaspers met een gemiddelde van 1.6250. Tegen Kasidokostas speelde hij uiteindelijk 1.380, daarmee aangevend dat hij momenteel niet in een topvorm steekt.

Het verloop van deze wereldbekercyclus

Het eerste Worldcuptoernooi vond plaats in het Zeeuwse Sluiskil dat Dick op een schitterende manier wist te winnen met een eindgemiddelde van maar liefst 2.18!! Een van de allerhoogste toernooigemiddeldes ooit. Daarna, na een lange onderbreking, volgde in september de tweede Worldcup in Hurghada, waar Jaspers tot de kwartfinales reikte. Vervolgens werd hij vrij snel uitgeschakeld door de Turk Yüksel in Barendrecht en uiteindelijk ook door de Griek Kasidokostas in het finaletoernooi om de Wereldbeker in Istanbul.

Frédéric Caudron toonde zich veruit de meeste constante speler in deze wereldbekercyclus. In de laatste 3 toernooien kwam hij steeds tot de finale maar jammer genoeg wist hij geen finale te winnen. Toch een groot succes voor de Belgische allrounder die voor de eerste keer in zijn leven de Wereldbeker wist te winnen en daarmee een verdiende winnaar werd.

Dick Jaspers werd derde in de eindstand. Voor meer info zie www.umb.org.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier