Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Eerste winst Christiani en opnieuw verlies Jaspers

Twentevisie nadert de play-off plaatsen

Twentevisie heeft door een 6-2 overwinning op het Utrechtse Dekker Keukens, aansluiting gekregen bij de top vier plaatsen in de Konica Minolta ere divisie driebanden, welke aan het eind van de competitie recht geven op het spelen van play-off wedstrijden om het kampioenschap van Nederland.

De winst van Twentevisie kreeg al in de eerste sessie gestalte door overwinningen van opnieuw Tayfun Tasdemir, die zijn tegenstander John Tijssens geen schijn van kans gaf, en van Dave Christiani. De Zuid Limburger boekte zijn eerste overwinning in de kleuren van de Hengeloërs, door in een spannende wedstrijd John van der Stappen in 50 beurten met 50-47 te verslaan. “Dit is goed voor het zelfvertrouwen voor Dave”, aldus een opgeluchte captain Ben Velthuis. Op de andere tafel had Tayfun Tasdemir geen kind aan John Tijssens. De Turkse speler finishte in 28 beurten. Tijssens bleef steken op “slechts” 16 caramboles.

In de tweede sessie was het team van Ben Velthuis minder succesvol. Kopman Dick Jaspers leed opnieuw een nederlaag. Na verlies tegen Blomdahl en Yüksel, was dit keer de Belg Eddy Merckx met 42-50 na 28 beurten te sterk voor de St. Willebrorder. Dat de winst toch in Hengelo bleef, was te danken aan Christian Rudolph, die tegen Kurt Ceulemans met 50-46 na 34 beurten aan het langste eind trok.

Door deze overwinning bezet Twentevisie de zesde plaats met zes punten uit zes wedstrijden. Eén minder dan Kaleidoscope en Delta Ockenburgh.

Twentevisie- Dekker Keukens6-2
Jaspers- Merckx42-50 in 28 brtn. Hs. Jaspers 6
Tasdemir- Tijssens50-16 in 28 brtn. Hs. Tasdemir 7
Rudolph- Ceulemans50-46 in 34 brtn. Hs. Rudolph 5
Christiani- Van der Stappen50-47 in 50 brtn. Hs. Christiani 5

Team moyenne van Twentevisie: 1.371.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier