Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentse derby eindigt onbeslist

Buitenlandse inbreng opnieuw van belang voor Twentevisie

De enige echte, onvervalste Twentse derby in de Konica Minolta ere divisie driebanden is zondag in Daarlerveen in remise geëindigd. Een puntendeling waar zowel de thuisclub, Kaleidoscope, als Twentevisie achteraf best tevreden mee zijn.

Aan Hengelose kant waren het opnieuw de beide buitenlanders die voor de punten zorgden. Een in topvorm spelende Christian Rudolph liet zijn tegenstander Danny Breur geen schijn van kans en had de Duitser iets meer geluk gehad, dan was zijn moyenne van 1.666 veel hoger uitgevallen. Na twintig beurten stond hij al op 40 caramboles, maar had toch voor de laatste 10 caramboles evenveel beurten nodig.

Op de andere tafel speelde Dave Christiani tegen Ronny Brands vanaf het begin een verloren wedstrijd. De Limburger keek na 20 beurten al tegen een onoverbrugbare 30-14 achterstand. De Belg finishte na 27 beurten. Christiani kwam niet verder dan 26 caramboles.

Na de pauze ging de wedstrijd tussen Tayfun Tasdemir en Jelle Pijl aanvankelijk gelijk op, maar langzaam maar zeker liep de Turkse speler van zijn tegenstander weg en finishte, hoewel hij voor de laatste carambole drie beurten nodig had, vrij eenvoudig na 35 beurten. De voormalige speler van Twentevisie probeerde in de 33e beurt nog wel iets terug te doen, maar verder dan een serie van 7 caramboles kwam de Daarlerveense speler niet.

Met spanning werd uitgekeken na de confrontatie tussen het miskende talent Adman Yücksel en de voormalig wereldkampioen Dick Jaspers. De spelers hielden zich tot aan de 14e beurt redelijk in evenwicht (16-17), maar een serie van 6 in de 16e en één van 10 caramboles in de 18e beurt zorgde voor de beslissing in deze wedstrijd (32-19). Jaspers deed er nog van alles aan, maar ondanks een serie van 9 caramboles in de 27e beurt, moest hij na 29 beurten toch de winst in Daarlerveen laten.

Kaleidoscope- Twentevisie4-4
Yücksel- Jaspers50-45 in 29 beurten. Hs. Jaspers 9
Pijl- Tasdemir39-50 in 35 beurten. Hs. Tasdemir 9
Breur- Rudolph29-50 in 30 beurten. Hs. Rudolph 8
Brands- Christiani50-26 in 27 beurten. Hs Christiani 4

Twentevisie speelde met een moyenne van 1.413.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier