Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Jaspers strandt in de kwartfinales in Hurghada

Tweede Worldcuptoernooi minder succesvol dan eerste

Dick is er niet in geslaagd om de laatste 4 te bereiken in de Worldcup Hurghada. In het prachtige resort Sun Rise Garden Beach Hotel in Hurghada werd het 2e Worldcuptoernooi van 2005 georganiseerd. Na een prachtige winst in de Worldcup in Sluiskil nu dus een kwartfinaleplaats waarin hij ten onder ging tegen de Zuid-Koreaan Choi. De partijgemiddeldes van Jaspers waren dit keer niet erg hoog wat deels toch wel te wijten was aan het onbetrouwbare materiaal. De tafels sloegen dermate kort af dat er over de gehele linie "matig" gepresteerd werd.

In de 1e ronde was het een mooie overwinning tegen de sterke Deen Brian Zola Hansen, die uit de kwalificaties kwam en tot de 5 beste spelers van Denemarken gerekend mag worden. De 3-0 overwinning ging gepaard met een gemiddelde van 1.607 en in de 2e ronde boekte Dick een erg moeizame overwinning tegen de Turk Adnan YŁksel, die ook tot de top 5 van Turkije behoort (hij speelt ook in de Nederlandse eredivisie). Dick stond met 2-0 en 14-10 voor toen hij zijn matchpoint telkens niet kon verzilveren. Na 4 gemiste kansen pakte de Turk uiteindelijk de set. Hij kreeg er duidelijk moed door en speelde vervolgens een sterke 4e set waarin Jaspers geen kans had. In de 5e set kon Jaspers toch weer een beetje domineren, maar erg overtuigend was het niet. Hij miste gewoon teveel goede ballen en zijn gemiddelde lag net iets onder de 1.200.

In de kwartfinale was het gevoel wel beter maar Choi speelde zijn beste partij van het toernooi. In de 2e set schitterde hij door het uit te maken in maar 2 beurten met 3 en 12. Dick kreeg een bijna niet te maken bal in de 1e beurt en miste dan ook. Bij een stand van 2-1 in het voordeel van de Zuid-Koreaan verzamelde Dick al zijn strijdlust en concentratie om nog een gelijke stand van 2-2 af te dwingen. Het mocht niet baten. Bij een stand van 10-7 in het voordeel van Dick maakte Choi het erg goed af om 2 keer een 4 te maken. Het gemiddelde van Dick was 1.160 tegenover 1.600 van de Koreaan.

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door de Belg Roland Forthomme die eindelijk zijn eerste grote internationale triomf boekte in zijn leven door zijn landgenoot Caudron met 3-2 te verslaan. In de 1e ronde zette Forthomme niemand minder dan Blomdahl met 3-1 opzij. Forthomme werd de man van het toernooi met gemiddeldes die constant tussen de 1.500 en 2.000 lagen en volgens Jaspers was zijn zege volledig verdiend. Bijna alle spelers zaten onder hun niveau, maar Forthomme bleef ijzersterk overeind. Bravo Roland!


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier