Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie verliest ook in eigen huis

Delta/Ockenburg Nederlands kampioen driebanden

Delta/Ockenburgh uit Goes is terecht Nederlands kampioen driebanden geworden. Na reeds in Goes het Hengelose Twentevisie met 6-2 te hebben verslagen, bleek het team van kopman Roland Forthomme ook in een bomvolle biljartcentrum Veltkamp in Hengelo te sterk voor het team van kopman Dick Jaspers. Net als in Zeeland werd het ook nu 6-2.

“We hebben gestreden op drie fronten (beker, Europacup en het kampioenschap j.g.), maar het is allemaal net niet geworden”, aldus een toch wel teleurgestelde Dick Jaspers. “En zo slecht hebben hebben wij met z’n allen niet gespeeld, maar met name tegen een sterk spelende Roland Forthomme was gewoon geen kruid gewassen. Niet voor niets wordt hij nu al “Mister play-off genoemd, want hij heeft niet allen mij twee keer verslagen maar in de halve finale deed hij hetzelfde tegen de nummer één van België, Frédéric Caudron”.

De enige winstpartij voor Twentevisie kwam dit keer op naam van Tayfun Tasdemir die Jean Paul de Bruyn met 50-39 versloeg. Op de andere tafel speelde Ad Koorevaar tegen de alleskunner en routinier Henk Habraken een spannende wedstrijd, maar na 32 beurten trok de Brabander toch met 44-50 aan het langste eind.

Om nog een kans op de titel te behouden moesten zowel Rudolph als Jaspers hun partij tegen respectievelijk Spoormans en Forthomme ruim winnen. Dit bleek achteraf voor beide spelers een onmogelijke opgave. Rudolph begon voortvarend, 14-7 na acht beurten en 34-20 na 21 beurten, maar door onder andere een serie van 10 caramboles van Spoormans in de 24e beurt viel na 37 beurten het doek voor de Duitser: 47-50.

Jaspers keek in zijn partij vanaf het begin tegen een opnieuw sterk spelende Forthomme tegen een ruime achterstand aan. De Belg onderstreepte nog eens zijn goede vorm door in de 13e beurt een serie van 13 caramboles te produceren. Jaspers hield uiteindelijk de schade nog beperkt moest na 29 beurten toch zijn meerdere erkennen in Forthomme: 46-50.

TwentevisieDelta/Ockenburgh2-6
Jaspers- Forthomme46-50 in 29 brtn. Hs Jaspers 6
Tasdemir- De Bruijn50-39 in 34 brtn. Hs Tasdemir 5
Rudolph- Spoormans47-50 in 37 brtn. Hs. Rudolph 10
Koorevaar- Habraken44-50 in 32 brtn. Hs. Koorevaar 5 car

Hoogste serie van de wedstrijd kwam op naam van Forthomme met 13 caramboles.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier