Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie maakt favorietenrol in eerste wedstrijd niet waar

Twentevisie heeft de eerste wedstrijd om het Nederlands kampioen-schap driebanden tegen Delta/Ockenburgh in Goes verdiend met 6-2 verloren. Vooral het verlies van de “toppers” in Hengelose dienst, Dick Jaspers en Tayfun Tasdemir, kwam hard aan. Beide spelers verloren hun wedstrijd tegen respectievelijk Roland Forthomme en Jaen Paul de Bruyn met 50-36.

Tasdemir kon de Bruyn nog tot de 14e beurt bijbenen, het stond toen 27-29, maar in de resterende 12 beurten scoorde hij slechts 7 caramboles terwijl zijn tegenstander, met o.a series van 7 en 5 caramboles de wedstrijd winnend wist af te sluiten. In de 11e beurt had de Europees kampioen bandstoten al de hoogste serie van de dag geproduceerd, namelijk 12. Op de andere tafel verloor Ad Koorevaar zijn wedstrijd tegen Henk Habraken nipt met 50-44 in 49 beurten. Koorevaar scoorde bij de stand 11-14 in de 10e beurt elf maal op rij niet. Habraken, ook niet in topvorm, kon dan ook ver uitlopen en won de wedstrijd zonder zelf echt in de problemen te komen.

Jaspers begon zijn wedstrijd tegen Forthomme, ook wel de “bulldozer” genoemd, voortvarend, maar maakte in de 9e beurt een kapitale fout door voor de tweede carambole meer dan 50 seconden te gebruiken. De Belg maakte gretig gebruik van deze misser en scoorde een serie van 10 caramboles. In het verdere verloop van de wedstrijd liep Jaspers constant achter de feiten aan en verloor na 23 beurten. Opmerkelijk was wel, dat zowel Tasdemir als Jaspers de nabeurt misten.

De eer voor Twentevisie werd gered door Christian Rudolph die de altijd onberekenbare Belg Martin Spoormans met 44-50 in 32 beurten bedwong, waardoor de Hengeloërs nog niet geheel kansloos zijn in de return op zaterdag 21 mei in Hengelo. Er moet dan niet alleen minimaal met 6-2 gewonnen worden, maar het verschil in caramboles moet meer dan 28 zijn.

Delta/OckenburghTwentevisie6-2
Forthomme- Jaspers50-36 in 23 brtn. Hs. Jaspers 6
De Bruijn- Tasdemir50-36 in 26 brtn. Hs. Tasdemir 7
Spoormans- Rudolph44-50 in 32 brtn. Hs. Rudolph 10
Habraken- Koorevaar50-44 in 49 brtn. Hs. Koorevaar 6

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier