Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie ook in tweede halve finale te sterk voor Van Wanrooy

Na de 6-2 zege afgelopen woensdag thuis tegen Gebr. Van Wanrooy, moest vrijdagavond in Heeswijk de beslissing vallen wie de play-off finale om het Nederlands kampioenschap zou gaan spelen. Na de eerste twee partijen stond het 2-2 en Twentevisie had toen aan één punt genoeg om zich te plaatsen.

Tayfun Tasdemir, woensdag nog nipt winnaar over Daniel Sanchez, moest met 50-37 in 32 beurten diep buigen voor de Spanjaard. Op de andere tafel speelden Christian Rudolph en Clemie van Wanrooy een spannende wedstrijd, die uiteindelijk door de speler van Twentevisie met 47-50 na 33 beurten winnend werd afgesloten.

De wedstrijd na de pauze tussen de twee sterren van het driebanden front, Torbjörn Blomdahl en Dick Jaspers, kende een grillig verloop. Halverwege stond de kopman van BC Hengelo op een ruime afstand achter, 26-11 na 11 en zelfs 35-14 na 13 beurten, maar toen ging Blomdahl fouten maken waarvan Jaspers dankbaar profiteerde. Via 43-34 in de 21e en 48-47 in de 23e beurt, werden de punten na 24 beurten gedeeld, waardoor Twentevisie zeker was van plaatsing in de finale.

Op de andere tafel speelde Ad Koorevaar, evenals woensdagavond, een solide en geconcentreerde wedstrijd. Na 47 beurten won de Dordtenaar zijn halve finale opnieuw van de nummer vier van Van Wanrooy, Jean van Erp, met 47-50.

Tegenstander in de finale is zeer verrassend Delta/Ockenburgh uit Goes. Thuis werd remise gespeeld tegen de hoge favoriet Crystal Kelly uit Waalwijk, maar zaterdagmiddag werd het zelfs een 2-6 overwinning voor de mannen van kopman Roland Forthomme. In de reguliere competitie won Twentevisie thuis met en 6-2 en werd er in Goes remise gespeeld. 7 mei speelt Twentevisie eerst uit in Goes en op 21 mei is de return in Hengelo. Beide wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier