Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie moet de eer aan FC Porto laten

In Hengelo in haar eigen thuishaven is het Twentevisie niet gelukt zich te plaatsen voor de finale driebanden voor clubteams in het Franse Andernos.

Twentevisie, dat ongeslagen bleef, moest uiteindelijk FC Porto, met o.a. Semih Sayginer en Murat Coklu in haar geledingen, voor laten gaan. Cruciaal tijdens dit toernooi waren de wedstrijden van zaterdagavond waar zowel Tayfun Tasdemir als Christian Rudolph de winst moesten afstaan aan de tegenstanders van Gelsenkirchen. Vooral de nederlaag van Rudolph kwam hard aan, want bij de stand 12-8 in de beslissende 3e set, miste hij jammerlijk, waardoor zijn tegenstander alle mogelijkheden kreeg om de partij met een serie van 7 caramboles uit te maken.

Aangezien FC Porto tegen het zwakke Amargerbro uit Denemarken niet verder kwam dan 2-2, moesten de wedstrijden van zondag de beslissing brengen, aangezien Gelsenkirchen bij winst en een eventueel match verlies van de Portugezen ook nog tot de kanshebbers behoorde.

In tegenstelling tot de Portugezen, hadden Ad Koorevaar en Dick Jaspers geen enkele moeite met de spelers uit Duitsland. Ondanks de hoogste serie van het toernooi van Dick Jaspers met 13 caramboles trok de ploeg uit Hengelo toch aan het kortste eind.

Aangezien titelhouder Crystal Kelly zich terugtrok voor het spelen van de voorronde in Madrid, is Nederland sinds jaren niet vertegenwoordigd tijdens het eindtoernooi. Het toernooi, dat de laatste jaren vooral door de Nederlandse clubs (Twentevisie, Gebr. Van Wanrooy en Crystal Kelly) gedomineerd werd, zal het nu zonder Nederlandse inbreng moeten stellen.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier