Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie/BC Hengelo verslaat Europees Kampioen Crystal Kelly

Met een 6-2 overwinning op de huidige Nederlands en Europees kampioen en bekerwinnaar, Crystal Kelly uit Waalwijk, heeft Twentevisie de derde plaats uit eigen kracht veilig gesteld. “Een fantastische opsteker, mede gelet op de voorronden voor het Europees kampioenschap en de halve finales voor de play-of wedstrijden in april”, aldus een opgeluchte coach Ben Velthuis na afloop.

De enige verliespartij kwam opnieuw op naam van Ad Koorevaar, die met 46-50 in 30 beurten zijn meerdere moest erkennen in Raymond Ceulemans. De partij ging tot de 27e beurt gelijk op, maar door een serie van vier en een slotserie van twee caramboles viel het doek voor de Dordtenaar. Op de andere tafel versloeg Tayfun Tasdemir, mede door een serie van veertien caramboles in de 17e beurt, Raimond Burgman met 50-33 in 34 beurten.

De titanen strijd tussen Dick Jaspers en de Belg Frédéric Caudron werd al in de 12e beurt in het voordeel van de Nederlandse Wereldkampioen beslist, toen hij een serie van 11 caramboles produceerde. Jaspers finishte na 20 beurten. Zijn tegenstander strandde op 39 caramboles.

De beslissende overwinning voor Twentevisie kwam op naam van Christian Rudolph, die de voormalige Nederlands kampioen Frans van Kuyk met een 50-46 nederlaag huiswaarts stuurde.

TwentevisieCrystal Kelly6-2
D. Jaspers- F. Caudron50-39 in 20 brtn Hs. Jaspers 11
T. Tasdemir- R. Burgman50-33 in 34 brtn. Hs. Tasdemir 14
C. Rudolph- F.v. Kuyk50-46 in 44 brtn. Hs. Rudolph 5
A. Koorevaar- R. Ceulemans46-50 in 30 brtn. Hs. Koorevaar

Twentevisie speelt van 22 t/m 24 april in biljartcentrum Veltkamp de voorronde voor plaatsing van de Europacup. De tegenstanders zijn: F.C. Porto uit Portugal. BC Gelsenkirchen uit Dutsland en BK Amagerbro uit Denemarken. Indien Twentevisie zich plaatst voor de finale, dan moet men afreizen naar Bordeaux, waar Andernos de organisatie van Crystal Kelly heeft overgenomen.

De halve finale van de play-off wedstrijden wordt gespeeld van 27 t/m 30 april. De finale staat gepland op 7 en 21 mei a.s.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier