Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie wint met 5-3 de klassieker tegen Gebr. Van Wanrooy

Ondanks het verlies van wereldkampioen Dick Jaspers tegen zijn eeuwige rivaal Torbjörn Blomdahl, heeft Twentevisie de klassieker in de Konica-Minolta eredivisie driebanden met 5-3 gewonnen. De basis van de overwinning werd al in de eerste twee partijen gelegd door de winst van Marco Zanetti op Daniël Sanchez en de puntendeling van Ad Koorevaar tegen Jean van Erp.

“Eindelijk, eindelijk”, dat waren de woorden na afloop van Zanetti na zijn 50-47 overwinning op zijn opponent Sanchez. Was het in het verleden zo, dat de Italiaan altijd aan het kortste eind trok, ondanks een grote voorsprong, dit keer wist hij wel stand te houden. “Mijn spel was niet sterk, maar ik heb ook niets weggeven, want als je dat doet ben je tegen Sanchez verkocht”. Bij de stand 48-47 na 31 beurten kreeg Sanchez nog een unieke kans om de partij uit te maken, maar hij miste een niet al te moeilijk bal. Dit tot opluchting, niet alleen van Zanetti, maar ook van een volgepakt biljartcentrum Veltkamp. Op de andere tafel presteerde Koorevaar bijna het onmogelijke om bij een stand van 39-47 na 37 beurten toch als eerste te finishen. In de nabeurt zorgde Van Erp voor de verdiende remise met de score van één carambole.

Na de pauze waren natuurlijk alle ogen gericht op de kraker van deze dag, de wedstrijd tussen de wereldkampioen Dick Jaspers en Torbjörn Blomdahl. Ondanks het goede begin van de kopman van Twentevisie, 9-4 na drie beurten, speelde Blomdahl uitstekend en door een serie van 13 caramboles in 5e beurt, sloeg hij een niet meer te overbruggen gat. Met series van drie keer zes en eenmaal zeven, finishte hij na 16 beurten.

Op de andere tafel begon Tayfun Tasdemir zijn partij tegen Clemie van Wanrooy slecht. Na 6 beurten keek hij al tegen een 0-12 achterstand aan. Vanaf de 12e beurt ging de strijd aanvankelijk gelijk op, maar door o.a. een serie van 11 caramboles in 23e beurt besliste hij de partij in zijn voordeel en was de winst voor Twentevisie binnen.

Zaterdagavond moest Twentevisie in Amsterdam aantreden in de 2e ronde van de nationale beker tegen Sanders Vloerenshop. De Hengeloërs wonnen de eerste wedstrijd met 0-8, met als beste speler captain Ben Velthuis die met een moyenne van 1.423 speelde. De return is op vrijdag 19 november in Hengelo om 19.00 uur.

Komende zondag speelt Twentevisie voor de competitie in Utrecht tegen Dekker Keukens.

TwentevisieGebr. Van Wanrooy6-2
Jaspers- Blomdahl24-50 in 16 brtn. Hs. Jaspers 6
Zanetti- Sanchez50-47 in 32 brtn. Hs. Zanetti 6
Tasdemir- Van Wanrooy50-27 in 26 brtn. Hs. Tasdemir 11
Koorevaar- Van Erp 50-50 in 41 brtn. Hs. Koorevaar 5

Beide teams behaalden 173 caramboles en speelden met een moyenne van 1.513.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier