Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie ook langs “Angstgegner” Delta/Ockenburgh

Twentevisie heeft zondag de zesde competitie wedstrijd in de Konica Minolta ere divisie driebanden tegen Delta/Ockenburgh uit Goes met 6-2 gewonnen. De altijd lastige tegenstander, die dit seizoen de huidige Nederlandse en Europees kampioen, Crystal Kelly, al had verslagen, toonde zich ook zondag een taaie tegenstander.

Het verlies aan Hengelose kant kwam op het conto van Ad Koorevaar. De Dordtenaar, die zijn tegenstander Henk Habraken tot aan de 21e beurt goed kon bijhouden (27-28), moest uiteindelijk toch buigen toen zijn tegenstander in de 33e beurt een serie van 6 caramboles produceerde en de winst niet meer uit handen gaf: 40-50 na 40 beurten.

Op de andere tafel kwam Tayfun Tasdemir sterk uit de startblokken. De jonge Turk leidde na 22 beurten met 39-21, maar maakte toen onnodige fouten waardoor zijn tegenstander Jean-Paul de Bruyn toch nog angstvallig dichtbij kon komen. Met een serie van 3 en een slotserie van 5 caramboles bleef de winst toch verdiend na 33 beurten in Hengelo: 50-41.

Na de pauze kende de kersverse Wereldkampioen Dick Jaspers een moeizame start en keek na 4 beurten tegen Roland Forthomme tegen 3-11 achterstand. In de 14e beurt zette de 39 jarige kopman met een serie van 5 orde op zaken en won, mede door een serie van 11 caramboles in de 23e beurt, toch vrij gemakkelijk van zijn Belgische opponent. Jaspers, die door het veroveren van de wereldtitel, weinig tijd heeft gehad om te trainen, toonde zich duidelijk opgelucht. “Ik had er niet aan moeten denken, dat ik had verloren, ofschoon Roland Forthomme een zeer sterke speler is”, was zijn reactie na afloop.

Op de andere tafel zorgde Christian Rudolph voor de definitieve zege voor de Hengeloërs door Martin Spoormans met een 50-42 zege in 34 beurten naar België terug te sturen.

TwentevisieDelta/Ockenburg6-2
Jaspers- Forthomme50-36 in 31 brtn. Hs Jaspers 11
Tasdemir- De Bruijn50-41 in 33 brtn. Hs. Tasdemir 6
Rudolph- Spoormans50-42 in 34 brtn. Hs. Rudolph 6
Koorevaar- Habraken40-50 in 40 brtn. Hs. Koorevaar 7

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier