Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Eerste nederlaag voor Twentevisie

Twentevisie is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om ook de derde wedstrijd in de Konica Minolta eredivisie in winst om te zetten. In Rotterdam verloren de Hengeloërs onverwacht maar niet onverdiend van Van Donge & De Roo.

De basis van de nederlaag was al in de eerste sessie gelegd door het verlies van Christian Rudolph tegen de bondscoach van de jeugd, Christ van der Smissen en van AD Koorevaar tegen Barry van Beers. Met name het verlies van Koorevaar, 50-32 in 41 beurten, kwam hard aan. De Dordtenaar kon de opwaartse lijn van de afgelopen week niet doortrekken en stond na 15 beurten al op een bijna niet te overbruggen achterstand van 23-8. Ook in de tweede deel van de wedstrijd vocht hij meer tegen zichzelf dan tegen zijn tegenstander.

Op de andere tafel was het begin duidelijk voor Rudolph (8-19 in de 10e beurt), maar een tussensprint van Van Der Smissen, 36 caramboles in 11 beurten, bracht de ommekeer in deze wedstrijd. Van Der Smissen finishte na 30 beurten: 50-41.

In de tweede sessie had kopman Dick Jaspers geen kind aan de Fransman Richard Bitalis. Na 18 beurten bereikte de St. Willebrorder de eindstreep met onder andere series van 8 in de 6e beurt en van 9 in de 15e beurt. Bitalis kwam niet verder dan 15 caramboles.

Op de andere tafel speelde captain Ben Velthuis tegen Jan Verkijk. Velthuis, die door een ongeluk op de A 1 bij Hengelo ruim twee uur in de file had gestaan, kon duidelijk niet in zijn ritme komen. “Door het gedoe op de autobaan, zat ik niet goed in mijn vel”, aldus de lange Oldenzaler. “Daarbij kwam ook nog, dat mijn tegenstander, al het geluk van de wereld had in een serie van 9 caramboles (stand was gelijk 26-26 JG) met tal van “zwijntjes”. Jammer van het verlies, maar komende weekend thuis tegen Biljartfirma Broeders kunnen wij alles weer recht trekken”, aldus de captain van de Hengeloërs.

Van Donge & De Roo - Twentevisie 6-2
Richard Bitalis- Dick Jaspers15-50 (18)Hs. Jaspers 9
Christ van der Smissen- Christian Rudolph50-41 (30) Hs. Rudolph 8
Barry van Beers- Ad Koorevaar50-32 (41) Hs. Koorevaar 5
Jan Verkijk- Ben Velthuis50-49 (56) Hs. Velthuis 4

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier