Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick Jaspers 3e in Worldcup Antwerpen

In de laatste UMB-Worldcup van het jaar, gehouden in Antwerpen, heeft Dick nog een fraaie prestatie geleverd door 3e te worden. Hij verloor in de halve finale Van de latere winnaar Sanchez met 3-2 en een gemiddelde van 1.517. In zijn eerdere ontmoetingen begon hij met een zege op de altijd gevaarlijke Raimond Burgman, de enige andere Nederlander in het hoofdtoernooi van 32 spelers. Het werd een knappe 3-1 zege met een gemiddelde van precies 2.000. De andere dag trof hij om 10.00 uur īs morgens de Belg Eddy Leppens, die hij met een gemiddelde van zelfs boven de 2.000 opzij zette. Resultaat was 3-1 met een gemiddelde van 2.250. Daarna in de kwartfinale kwam hij zijn teamgenoot en tevens een van de beste Duitse spelers, Christian Rudolph, tegen. Rudolph had nog opzien gebaard door Blomdahl in de 1e ronde uit te schakelen, dus Jaspers was gewaarschuwd.

Bij een tussenstand van 1-1 waren er 2 incidenten te bespeuren. De scheidsrechter had de ballen verkeerd opgezet en Rudolph maakte 7 punten met de verkeerde bal en Jaspers werd uiteindelijk een keer afgeteld nadat hij een geldige carambole had gemaakt. Dit voorval zorgde er voor dat het niveau van beiden omhoog schoot. Het stond 14-11 toen Rudolph zijn (moeilijke setbal) maakte, maar hoofdschuddend naar zijn stoel terugging, ook al had de arbiter hem goedgekeurd. De speelbal had voordat hij de 3e band raakte, de 3e bal zeer dun meegenomen. De reactie van Rudolph was zeer sportief en Dick greep zijn laatste kans om met een perfecte slotserie van 4 uit te gaan. In de 4e set maakte Dick een serie van 10 na 2 in de 1e beurt gescoord te hebben. De set was niet meer te redden voor Rudolph en met een gemiddelde van 1.956 na weer een 3-1 zege stond in de halve finale tegenover Sanchez. De kansen golfden heen en weer en helaas kreeg Dick geen kans meer in de 5e en beslissende set. Die ging met 15-4 naar Sanchez die vervolgens Sayginer in de finale versloeg met 3-2 en zo de nieuwe Worldcupwinnaar werd van 2004.

Dick eindigde op een 5e plaats in het eindklassement. De Worldcups vonden dit jaar plaats in Barendrecht (2e plaats), Athene (2e ronde uitgeschakeld), Sevilla (2e ronde uitgeschakeld), Hurghada (kwartfinale uitgeschakeld) en het slottoernooi in Antwerpen (3e plaats). Hoewel de klassering misschien teleurstellend is geweest, heeft Dick toch verschillende sterke partijen gespeeld. De finale in Barendrecht was er eentje om in te lijsten en zijn verloren partij tegen een Koreaan in Sevilla was een thriller van jewelste met een gemiddelde van 1.866 voor verliezer Jaspers. Dus het heeft ook niet echt meegezeten was de mening van Dick maar volgend jaar is er weer een nieuwe Worldcupcyclus met o.a. toernooien in Antwerpen, Hurghada, Porto en Sluiskil.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier