Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie en Gebr. Van Wanrooy houden elkaar in evenwicht

Twentevisie komt 8 caramboles te kort voor de finale

In de strijd om het nationale kampioenschap driebanden heeft het Hengelose Twentevisie het op caramboles moeten afleggen tegen de huidige kampioen en titelverdediger, Gebr. Van Wanrooy. Zowel de uitwedstrijd, donderdag in Heeswijk, als de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag in Hengelo, eindigden in remise. Door over de beide wedstrijden 8 caramboles meer te scoren, gaat de eindstrijd tussen Gebr. Van Wanrooy en Crystal Kelly, die zonder moeite de beide confrontaties tegen Delta Ockenburgh won.

Zaterdag begonnen zowel Marco Zanetti als Ad Koorevaar in een bomvol biljartcentrum Veltkamp voortvarend aan hun wedstrijden tegen respectievelijk Daniël Sanchez en Arie Weijenburg. Moest Koorevaar afgelopen donderdag op een Hitchkockachtige manier een remise uit het vuur slepen door in de nabeurt zeven caramboles te scoren, zaterdag had hij geen kind aan Weijenburg en won afgetekend met 50-29 in 28 beurten.

Op de andere tafel speelde Zanetti in het begin duidelijk beter dan de man uit Spanje en leek er bij de stand 35-14 na 13 beurten geen vuiltje meer aan de lucht. Onbegrijpelijk was het dan ook dat de Italiaan daarna bijna geen bal meer goed raakte en door tal van missers kwam zijn tegenstander weer in de wedstrijd met o.a. een serie van 14 in de 19e beurt. Sanchez finishte in de 27e beurt als eerste. Zanetti kwam via een score van één carambole in de nabeurt niet verder dan 43.

Door deze wedstrijden had Twentevisie wel haar carambole achterstand van 10 omgebogen in plus vier. Alles hing dus af van de laatste twee wedstrijden, welke gingen tussen Dick Jaspers en Torbjörn Blomdahl op tafel één en die tussen Tayfun Tasdemir en Clemy van Wanrooy op tafel twee. De wedstrijd tussen de twee grootheden was één van hoog niveau en stond bol van de spanning. Uiteindelijk trok Dick Jaspers in de 29e beurt aan het langste eind door de beslissende laatste carambole te maken, Blomdahl had even daarvoor een maakbare bal gemist en bleef op 49 caramboles steken.

Op de andere tafel vocht Tasdemir meer tegen zichzelf dan tegen zijn tegenstander en liep al vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan. Tegen een regelmatig scorende Van Wanrooy had hij niets in te brengen en verloor kansloos met 37-50 in 32 beurten. Een optelsom leerde al heel snel, dat niet Twentevisie maar Gebr. Van Wanrooy Bouwbedrijven de finale had bereikt met acht caramboles meer dan de ploeg uit Hengelo.

Uitslagen donderdag:

Blomdahl - Jaspers 38-50 22 brtn. Hs. Jaspers 6
Sanchez - Zanetti 50-28 14 brtn. Hs. Zanetti 6
Van Wanrooy - Tasdemir 50-50 38 brtn. Hs. Tasdemir 6
Weijenburg - Koorevaar 50-50 40 brtn. Hs. Koorevaar 7

Uitslagen zaterdag:

Jaspers - Blomdahl 50-49 29 brtn. Hs. Jaspers 6
Zanetti - Sanchez 43-50 27 brtn. Hs. Zanetti 14
Tasdemir - Van Wanrooy 37-50 32 brtn. Hs. Tasdemir 7
Koorevaar - Weijenburg 50-29 28 brtn. Hs. Koorevaar 5

Twentevisie - Gebr. Van Wanrooy 8-8 (358-366)

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier