Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Verlies Jaspers en Zanetti cruciaal in de bekerfinale

Twentevisie komt net iets te kort tegen Crystal Kelly

Ongeslagen de finale halen betekent ook in de biljartwereld geen garantie voor de eindoverwinning. Dit overkwam Twentevisie in Egmond aan Zee in een sidderende partij tegen Crystal Kelly uit Waalwijk.

Met overwinningen op Tonny Freriks (6-2), Delta/Ockenburgh (6-2) en eveneens een 6-2 zege op Service Pack ' Tapperijke, wachtte in de halve finale Gebr. Van Wanrooy Bouwbedrijven. Met sublieme overwinningen van Dick Jaspers (3-0 tegen Blomdahl), Marco Zanetti (3-2 tegen Sanchez) en Ad Koorevaar (3-0 tegen Arie Weijenburg) en 'slechts' een verliespartij van Tayfun Tasdemir (2-3 tegen Van Wanrooy), leek niets een overwinning in de finale in de weg te staan.

Twentevisie begon sterk en nam al direct een voorsprong door de winst van Ad Koorevaar op Raymond Ceulemans (3-0). De ingecalculeerde winst van Tayfun Tasdemir tegen Frans van Kuyk ging echter verloren door een ernstige schouderblessure van de jonge Turk: 1-3. Met name de derde set verliep voor Tasdemir desastreus, 0-15.

De partijen tussen Dick Jaspers en Frédéric Caudron op de ene tafel en die tussen Marco Zanetti en Raimond Burgman op de andere tafel gingen uiteindelijk nipt verloren voor het team van Twentevisie: 2-3 en 1-3. Desondanks was captain Ben Velthuis niet ontevreden over het vertoonde spel van zijn spelers en heeft nu alle hoop gevestigd op het Nederlands kampioenschap.

Beste speler van de bekerfinale werd Frédéric Caudron met een moyenne van 1.683. Dick Jaspers was de beste speler aan de kant van Twentevisie met een moyenne van 1.468 met een vierde plaats achter Blomdhal en Sanchez. Marco Zanetti (1.392) werd zesde. Tayfun Tasdemir (1.137) en Ad Koorevaar (1.093) werden respectievelijk 19e en 20ste.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier