Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Van Donge en de Roo speelt niet mee in de eredivisie 2011-2012

Dick Jaspers wel actief in competities België, Frankrijk en Duitsland

De directie van het succesvolle biljartteam van Donge en de Roo heeft besloten niet in te schrijven voor de Nederlandse eredivisie teams voor het seizoen 2011-2012. Reden was dat directeur Ron de Roo en teamleider Piet Luck het niet eens zijn over de wijze waarop de play-offs worden georganiseerd. In de reguliere competitie in het afgelopen seizoen behaalde het sterke team een 1e plaats met maar liefst 8 punten voorsprong op de nr. 2 het team van Crystal Kelly. In de play-offs, die tussen de beste 4 teams gaat, wordt dan helemaal weer vanaf het nulpunt gestart en hangt dus alles af van dit ene weekend!

Ook de spelers Dick Jaspers, Torbjorn Blomdahl, Martin Horn en Jean van Erp toonden zich niet echt tevreden over de play-offs, maar ze lieten weten dat de sponsor hen gewoon door zal betalen volgens afspraak, maar dat ze dus dit komend seizoen niet in actie zullen komen (ook niet voor een ander team!). Ze leggen zich neer bij het standpunt van hun sponsor. Het biljartteam Van Donge en de Roo heeft alle prijzen gewonnen, de zogenaamde dubbels (landskampioenschap en bekerfinale) in de seizoenen 2008-2009, 2009-2010 en in het afgelopen seizoen 2010-2011.

Buitenlandse competities

Dick speelt momenteel in verschillende clubs in het buitenland. In Magdeburg gaat hij voor het tweede jaar meespelen met onder andere zijn teamgenoten Dion Nelin uit Denemarken, die hij nog kent uit zijn “Haarlemse periode”. Dion Nelin speelt samen met Dick ieder ongeveer de helft van de wedstrijden. Verder spelen in het team mee Markus Schönhoff uit Bernburg die veel progressie maakt, de Berlijner Christian Zöllner, die vaak heeft meegedaan in het BWA Worldcuptoernooi in Berlijn en de beide steunpilaren van BC Magdeburg Dr. Bernd Friedel en Dr. Frank Eder. Het is voor de club uit Magdeburg een geweldige ervaring om nu mee te draaien in de 1. Liga in Duitsland. Het is ook de enige biljartclub uit de vroegere DDR die actief is in de 1. Liga.

In Frankrijk is Dick verhuist vanuit zijn geliefde biljartteam Clichy-Montmartre aan de Place de Clichy in Parijs naar het zuidelijk gelegen Andernos, op 60 km gelegen van Bordeaux in de baai van Arcachon. De reden was dat de sponsor Luc Richard graag wilde dat Dick zowel het Franse teamkampioenschap als het internationale vervolg van de nationale competities, De Coupe d’Europe, mee zou doen voor Clichy. Omdat Dick vereerd werd met een mooi aanbod van het beroemde FC Porto uit Portugal om daarmee Coupe d’Europe te gaan spelen in het seizoen 2011-2012, kon hij daar niet op ingaan. Met begrip van beide zijden is toen besloten dat Dick naar Andernos zou gaan, waar men enthousiast is over de komst van de Nederlander. In Andernos gaat Dick op het 1e bord spelen met Filippos Kasidokostas uit Griekenland (wereldkampioen 2009) op het 2e bord, de Fransen Jerome Barbeillon op het 3e bord en wie kent hem niet?, de 3-voudig wereldkampioen kader en biljartprofessor Francis Connesson, tevens een uitstekende allrounder op het 4e bord. Dit alles onder de bezielende leiding van Bernard Baudoin, ook een bekende biljartspeler in verschillende disciplines in Frankrijk.

In België heeft Dick zijn come-back gemaakt door te gaan spelen bij BC Deurne in Merksem, de club waar onder andere Ludo Dielis het boegbeeld van is. In het gezellige biljartcafé de Deken in Merksem gaat Dick minimaal 14 wedstrijden meespelen van de 22 wedstrijden in de 1e afdeling die gespeeld worden op maandag of dinsdag. Het laatste seizoen waarin de Etten-Leurenaar actief was in België, was het biljartteam van BC Lugo in Deurne, vanaf het seizoen 2004-2005 tot en met het seizoen 2006-2007. Samen met zijn landgenoot en generatiegenoot Jean-Paul de Bruijn, Therése Klompenhouwer en de Belgen Davy van Havere, Steven van Acker en Ludo Dielis gaat Dick de kleuren verdedigen van BC Deurne, onder de deskundige leiding van lokaalhouder Vincent Eugene.

Dick kijkt met veel plezier uit naar zijn nieuwe en interessante uitdagingen bij deze clubs!


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier