Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Derde plaats voor Dick op Crystal Kelly toernooi

Voorlaatste Crystal Kelly toernooi in Nice prooi voor Marco Zanetti

In het luxe Palais de la Mediterrannée aan de Promenade in Nice heeft Dick niet alleen met zijn derde plaats een mooie prestatie geleverd, maar vooral zijn eindgemiddelde van 2,472 was van extreem hoog niveau. Het was het hoogste persoonlijke toernooigemiddelde en het is één van de hoogste toernooigemiddeldes ooit gespeeld door een speler over 6 partijen.

Alleen Zanetti, die in een spannende finale Blomdahl versloeg, kwam ook boven de 2 algemeen gemiddeld (2,124). Daarom is het jammer dat Dick het niet kon bolwerken tegen de Italiaan Marco Zanetti, die hem versloeg in de halve finale met 50-34 (17 beurten). Daarin kwam Zanetti uitstekend terug in de wedstrijd van een grote achterstand en hij maakte het zelfs perfect af met een slotserie van 13.


Foto: Hans Coolegem, Driebandennieuws

In de strijd om de derde plaats liet Dick zijn topvorm weer zien. Hij versloeg de winnaar van de laatste 2 edities, de Belgische alleskunner Frédéric Caudron met 50-22 in 15 beurten. Een speciale vermelding is de partij tegen de Griekse wereldkampioen die Dick winnend afsloot in 11 beurten! Een wereldrecord had er haast ingezeten (het huidige record staat op 9 beurten).

Volgend jaar zal het allerlaatste Crystal Kelly toernooi opnieuw georganiseerd gaan worden in Nice. Het zal een afsluiting zijn van 18 jaar wereldtopbiljart Crystal Kellytoernooien voornamelijk gehouden in Monaco.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier