Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick Jaspers in het internationale GP toernooi

Dick Jaspers is als 4e geeindigd in het in Roosendaal. Deze GP maakt deel uit van de Billiard Mastertourcyclus en het leuke was dat het georganiseerd werd in het RBC stadion, dus de link met voetbal is gelegd. Dick bleef ongeslagen in zijn Poule met o.a. Carlsen, Nelin, Philipoom en Tasdemir en haalde met 1.65 het hoogste gemiddelde van alle spelers.

In de kwartfinale rekende hij ternauwernood af met de verrassend sterke Fransman Richard Bitalis, die hij met 50 - 47 in 35 brt versloeg. In de halve finale was echter Sayginer uit Turkije te sterk voor hem. Het werd 50 - 42 in 30 brt voor de Turk. Dick stond op zeer grote achterstand, namelijk 33 - 10 in 14 brt, toen hij na de pauze goed terugkwam met een serie van 13. Maar het bleek toch net te laat te zijn. Om de 3e plaats verloor Dick sinds hele lange tijd weer eens van een oude vriend, de Deen Tonny Carlsen, jarenlang zijn teamgenoot, met 40 -38 in 30 brt.

De finale werd gewonnen door Sanchez tegen Sayginer met de score 50 - 44 in 30 brt.

Opmerking:
Tijdens het hele toernooi werd er gebruik gemaakt van de 40 seconden tijdlimiet, die door publiek zeker gewaardeerd werd, maar feit is wel dat de gemiddeldes behoorlijk tegenvielen.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier