Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Verlies van de latere kampioen in Hurghada

Teleurstellende afsluiting wereldbeker

Dick heeft zijn goede vorm van de AGIPI Masters niet volledig uit kunnen buiten in Hurghada (Egypte), waar de laatste Worldcup van 2009 werd gehouden.

Na mooie overwinningen op de sterke Koreaan Jung Han Heo in de 1e ronde en de Fransman Jeremy Bury in de 2e ronde werd de kwartfinale het eindstation tegen de latere winnaar, de Belg Jef Philipoom. Het werd een bloedstollende thriller waarin Dick met 2-0 had voorgestaan. In de laatste set werd het uiteindelijk 15-13. Het gemiddelde was ietwat aan de magere kant, 1.305.

Na de uiterst succesvolle Wereldbeker in 2008 is de Wereldbeker in 2009 met 5 toernooien toch een beetje uitgedraaid op een teleurstelling. Alleen in Antalya bereikte Dick de finale waarin hij het moest afleggen tegen zijn teamgenoot Martin Horn uit Duitsland. In Porto verloor Dick in de 1e ronde; in Sluiskil en Suwon verloor Dick in de 2e ronde en in Hurghada tenslotte was de kwartfinale het eindstation. De Belg Frederic Caudron werd de verdiende winnaar van de Wereldbeker 2009.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier