Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick Jaspers Player of the Year 2008

Foto: Driebandennieuws

In de jaarlijkse verkiezing van Player of the Year in het Hilton Hotel Antwerpen werd Dick gekroond tot Player of the Year met ruime meerderheid. Gelijkertijd vond het duel tussen de wereldkampioen Marco Zanetti uit Italie en de winnaar van de wereldbeker Dick Jaspers plaats. Dat eindigde op een teleurstelling voor Dick. Hij verloor met vrij ruime cijfers: 4-1 (sets van 7 punten).


Foto: Harry Mathijssen (Eureka Billard Berlicum)

De openingsset wist hij op zijn naam te brengen maar de 3 daaropvolgende sets kreeg hij geen tot weinig kans. In de laatste set miste de Italiaan tot 2 maal de matchbal en leek Dick nog deze belangrijke set naar zich toe te trekken. Echter hij faalde op zijn setbal, waarna Zanetti het tenslotte uitmaakte. Hier stond een overwinningspremie op van € 5000.

Op het eind van de biljartavond werd de avond toch nog goedgemaakt doordat Dick voor de 1e keer tot Player of the Year werd verkozen. Sinds 2001 vindt deze verkiezing plaats. Dick was altijd genomineerd geweest, maar nu was het dan toch eindelijk raak. Achtereenvolgens eindigden Sanchez, Zanetti, Caudron en Blomdahl op de plaatsen 2 tot en met 5. Ook hier stond een prijs op van € 5000.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier