Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick sluit af met verlies kwartfinale in Suwon (Zuid-Korea)

Blomdahl grote winnaar van de wereldbeker 2007

Dick is er helaas niet in geslaagd de laatste 4 te bereiken bij het laatste Worldcup Suwon in Zuid-Korea. De Spanjaard Danny Sanchez won de finale tegen een verrassende outsider, de Vietnamees Tran, die zich vanuit de kwalificaties naar de finale speelde.

Na de Japanner Kobayashi (jawel, de zoon van oud wereldkampioen Nobuaki Kobayashi) en zijn trainingscollega Gerhard Kostistansky uit Oostenrijk te hebben verslagen, viel voor Dick Jaspers het doek in de kwartfinale. Tegen Ramon Rodriguez (onlangs met Dick nog 3e op het WK in Ecuador) verloor hij met 3-1. De Peruaan ging furieus van start in de 1e set met 7 en 8 en ook in de 2e set kwam Dick in de problemen maar herstelde hij zich sterk. De 3e set ging voor Dick verloren met 15-14. De moeilijke setbal werd prima gespeeld maar net op een millimeter gemist. Jammer, want het was een verdiend punt geweest en er bleef een makkelijk punt liggen die Rodriguez koelbloedig benutte. In de 4e set maakte Rodriguez een serie van 9 en kwam met 11-2 voor. Dick kwam nog terug tot 13-9, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven.

De gemiddeldes voor Dick in dit toernooi waren respectievelijk 1.800 in de 1e ronde, 1.875 in de 2e ronde en 1.500 in de kwartfinale. Een ietwat teleurstellend einde van een prima regelmatige Wereldbeker, waarin de Willebrorder de finale bereikte in Sluiskil en Mexico-stad en de halve finale speelde in Manisa en Hurghada. Blomdahl werd de grote winnaar van de wereldbeker 2007. In de laatste 2 Worldcuptoernooien kwam hij echter niet verder dan de 2e ronde.

Voor alle resultaten zie www.umb.org (en klikken op Wereldbeker Seoul).


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier