Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Opnieuw halve finale eindstation

Jean-Paul de Bruijn wint nationale Masters Goes

In een zinderende halve finale tegen de latere kampioen Jean-Paul de Bruijn, is Dick er niet in geslaagd de finale te bereiken van de nationale Masters driebanden. Deze Masters werden in de Zeelandhallen in het splinternieuwe en fraaie biljartcentrum/bowling Carambowl georganiseerd. Ditmaal een sobere uitvoering ter vergelijking met de jarenlange traditie in Veghel.

Dick speelde ondanks de vermoeiende teugreis vanuit Ecuador toch een uitstekende Masters met een toernooigemiddelde van rond de 2!

In de achtste en kwartfinales zette hij respectievelijk Arie Weyenburg en Anno de Kleine met 3-0 en 3-2 opzij. De kwartfinale tegen de Kleine werd toch nog een spannende aangelegenheid. Hoewel Dick met 2-0 voorkwam gaf Anno het nog niet op en dwong Jaspers tot een flinke krachtsinspanning, maar met 15-9 in de 5e set viel toch het doek voor Anno.

In de halve finale werd de 4e set de cruciale set. Dick had 2 setpunten maar was niet in staat om ze te maken, waarna Jean-Paul het tenslotte uitmaakte. De gemiddeldes waren voor beiden uitstekend en in de finale klopte de Bruijn gedecideerd Jean van Erp.

Het was de eerste keer dat Jean-Paul de Bruijn (ook wereldkampioen bandstoten) de nationale masters op zijn naam wist te brengen na twee keer eerder te hebben verloren van Dick Jaspers in de finale in 2000 en in 2001.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier