Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Kwartfinale weer eindstation voor Dick in Porto

Jonge Griek Kasidokostas te sterk in kwartfinale

Dick heeft opnieuw de laatste vier in een Worldcup niet kunnen halen. In een hoogstaande partij versloeg de jonge Griek Filipos Kasidokostas met 2.269 als gemiddelde met 3-1 de Willebrorder die 1.440 haalde in de kwartfinale. In de 3e set maakte de Griek bij een achterstand van 7-3 in 3 beurten een serie van 11 en maakte de beurt daarop de set uit. In de 4e set kon hij door een solide verdediging Jaspers kort houden en won overtuigend met 15-6 in 8 beurten. Kasidokostas was de tegenstander van Dick in de WK-finale in Rotterdam 2004, die Dick duidelijk wist te winnen met 3-0 toen.

Maar het toernooi was niet helemaal mislukt want in de 1e en 2e ronde boekte Dick nog 2 mooie 3-0 overwinningen op de Portugees Paulo Andrade (gem. 1.956) en zijn oude rivaal Marco Zanetti, die hij opvallend vaak ontmoet in de beginfase van een internationaal toernooi. Tegen Zanetti haalde Dick een gemiddelde van 1.800.

In de tussenstand van de Wereldbeker staat Dick voorlopig ruim op afstand van Blomdahl die de Worldcup in Porto op een schitterende manier wist te winnen door de Belg Forthomme op een overtuigende wijze met 3-0 in de finale te verslaan.

Het eerstvolgende toernooi van de Wereldbeker vindt plaats in de Egyptische badplaats Hurghada eind augustus. Na Hurghada volgen nog Worldcuptoernooien in Mexico-City en Seoul (Zuid-Korea).


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier