Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Jaspers strandt in de halve finale in Worldcup Manisa

Verlies in halve finale van uiteindelijke kampioen Blomdahl

Het is Dick wederom niet gelukt om een Worldcuptoernooi op zijn naam te brengen. Wel speelde hij weer een prima toernooi, maar in de halve finale strandde de Willebrorder op zijn rivaal Blomdahl die in grote vorm was en uiteindelijk ook het toernooi op zijn naam wist te brengen.

Het scheelde overigens een haar of Dick werd al in de 1e ronde uitgeschakeld door zijn oude teamgenoot bij Twentevisie, de Turk Tayfun Tasdemir. Bij de stand 14-7 en 2-1 achter in het voordeel van Tasdemir gaf bijna niemand meer een kans voor Jaspers om nog te kunnen winnen. Maar een prachtige slotserie van 8 bracht de stand weer op 2-2 en vervolgens maakte hij een serie van 15 in de 2e beurt! 15-2. Daardoor mocht de Nederlander in de 2e ronde uitkomen tegen alweer een teamgenoot bij Twentevisie, de Duitser Christian Rudolph die goed verzet bood, maar het toch moest afleggen in de 5e set tegenover een superieure Willebrorder die een gemiddelde speelde van 2.176. In de kwartfinale ging de alom gevreesde Belg Roland Forthomme eraan met 3-1 en een goed gemiddelde van 1.900.

In de halve finale volgde dus het prestige-duel met zijn grote tegenstander, de Zweed Blomdahl die superieur voor kwam te staan met 2-0. Bij de stand van 9-5 voor Dick in de 1e set maakte hij het prachtig uit met een serie van 10 en begon gelijk met 7 in de 2e set. Maar Dick is Dick niet om hard terug te vechten en de 3e set was in slechts 3 beurten bekeken in het voordeel van Dick. De 4e set verliep iets moeizamer maar het werd 2-2. Toen maakte Dick de fout eigenlijk om maar met 1 van acquit te gaan, waarop Torbjorn stevig antwoordde met een serie van 8 en het initiatief bepaalde in die laatste beslissende set. Maar Dick gaf het niet op en maakte nog een paar schitterende ballen, maar het mocht uiteindelijk niet baten. Bij de stand van 13-9 maakte Blomdahl het tenslotte uit met 2 en bereikte zo de finale tegen Sanchez die hij met de nodige moeite wist te winnen. De partij tussen Blomdahl en Jaspers was zeker een hoogwaardige halve finale met topgemiddeldes van 2.400 voor Blomdahl en 2.040 voor Jaspers.

In de voorlopige tussenstand van de Wereldbeker na 2 toernooien (Sluiskil en Manisa) staat Blomdahl fier op kop met 160 punten en Dick staat met gepaste afstand op de 2e plaats met 92 punten.

Voor alle resultaten: klik op www.umb.org en kijk op kalender, vervolgens Worldcup Manisa.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier