Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick Jaspers verslaat wereldkampioen Eddy Merckx

Twentevisie pakte de eerste overwinning van het seizoen

Na drie nederlagen op rij is het Twentevisie gelukt om de eerste overwinning van het seizoen te behalen. In Utrecht versloeg het team van playing-coach Ben Velthuis Dekker Keukens met 2-6.

De basis van deze overwinning werd al in de eerste twee partijen gelegd. Velthuis versloeg in 57 beurten van der Wurf met 28-50 en Dave Christiani was in 40 beurten met 45-50 net de betere tegen Kurt Ceulemans door onder andere een serie van vijf in de 36e beurt en een slotserie van 9 caramboles.

De strijd tussen Christian Rudolph en John Tijssens ging tot aan de 34e beurt gelijk op, 37-35, maar met 8 missers op rij, trok de Duitser met 50-35 in 42 beurten aan het kortste eind. Voor Dick Jaspers leek in de partij tegen wereldkampioen Eddy Merckx geen vuiltje aan de lucht. De Sint Willebrorder leidde na 23 beurten met 19-35, maar een goed tweede deel van de wedstrijd voor de Belg en een wat mindere voor de kopman van Twentevisie bracht de spanning terug in de wedstrijd. Net op tijd hervond Jaspers zich en won met 47-50 in 36 beurten. “De hatelijk nul zijn we kwijt en dat is goed voor het zelfvertrouwen”, aldus Jaspers.

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier