Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick Jaspers onderuit in 2e ronde Worldcup Hurghada

Talentvolle Kyung-Roul Kim ditmaal te sterk voor Dick

Wederom heeft Dick niet het grote succes kunnen boeken om in Hurghada tot de finale te kunnen doordringen. Ditmaal sneuvelde hij in de 2e ronde (achtste finales) tegen het grote talent uit Zuid-Korea, de 26-jarige Kyung-Roul Kim. Het werd een hoogstaande partij die pas in de 5e set beslist werd.

Met 15-8 in slechts 3 beurten ging Dick onderuit in de beslissende set. Pas geleden hadden ze nog 2 keer tegen elkaar gespeeld in de Sang Lee Memorial in New York en toen won Dick allebei de partijen. In de ene partij werd het zelfs 40-4 in 8 beurten, een ongekende uitslag. Het was tevens de beste partij van het toernooi!

In de 1e ronde in Egypte versloeg Dick de Deense kampioen Brian Knudsen met 3-1 en een gemiddelde van 1.457. Dat was een defensieve en moeilijke partij waar Dick goed uitkwam. Tegen Kim haalde Dick nog een gemiddelde van 1.769 tegenover het prachtige gemiddelde van 2.307 van Kim.

In de kwartfinale was Kim nergens tegen Nilsson en verloor met 0-3 en een gemiddelde van 1.000. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Sanchez, die vaak tot het uiterste moest gaan en zelfs 3 zware 5-setters moest spelen om in de finale tegen Peter de Backer uit BelgiŽ weer diep moest gaan voor een 3-1 overwinning.

Meer informatie en uitslagen op www.umb.org.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier